Jumping Amsterdam 2016 -  © Luifoto.nl

Jumping Amsterdam 2016 – © Luifoto.nl

Voor de ogen van een dolenthousiast publiek werd de viersterren 1.60m Grote Prijs van Amsterdam vanmiddag gewonnen door een combinatie van eigen bodem. Niemand minder dan Maikel van der Vleutenging er met de winst vandoor. Samen met zijn snelle en wendbare merrie VDL Groep Arera C, een nazaat van Indoctro uit een Voltaire moeder, finishte van der Vleuten de finaleronde in 37.44 seconden. Een fraai resultaat voor het duo, dat in 2015 nog een derde plaats behaalde tijdens de vijfsterren Grote Prijs van Rome en een vierde plaats boekte tijdens de GCT Grote Prijzen van Cannes en Monte Carlo.

Maar liefst zestien deelnemers mochten zich melden voor de barrage, waarvan elf van Nederlandse makelij. Doron Kuipers en Zinius (v. Nabab de Reve) sloten in 38.76 seconden aan op de tweede plaats, voor tweevoudig wereld- en Europees kampioen Jeroen Dubbeldam. Laatstgenoemde ruiter zadelde zijn nieuwe aanwinst Carusso La Silla (v. Montebello La Silla), waarmee hij goed lijkt te klikken en dus een derde plaats scoorde. Olivier Philippaerts en H&M Legend of Love (v. Landzauber) noteerden de vierde plaats, voor Willem Greve en de sterk springende krachtpatser Carambole N.O.P. (v. Cassini I). Johnny Pals en Fernando (v. For Pleasure) sloten aan op de zesde plaats, terwijl we Albert Zoer en Gigolo (v. Cicero Z) terug vinden op de zevende plaats.

Billy Twomey (Ierland) heeft zijn negentienjarige Tinka’s Serenade nog altijd in topvorm. De zoon van Tinka’s Boy sprong vanmiddag zo fris als een hoentje naar de achtste plaats. Marcus Ehning (Duitsland) en Gin Chin van het Lindenhof (v. Chin Chin) vullen de negende plaats, gevolgd door Robert Whitaker (Engeland) en Catwalk IV op tien.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron: Mediapartner Hoefslag