Nederlands populairste dressuurruiter Laurens van Lieren zal helaas morgen niet aan de start komen in de FEI Grand Prix, de kwalificatiewedstrijd voor de wereldbekerwedstrijd KÃ ¼r op muziek van zaterdag. Het door zijn vader gefokte paard Hexagon’s Ollright (Rubiquil x El Corona) maakte een klein misstapje afgelopen maandag bij de training bij zijn vader in Schore. Van Lieren nam het zekere voor het onzekere en liet zijn teampaard van het gouden team van het EK van afgelopen zomer meteen helemaal veterinair nakijken.

Hoewel de dierenarts helemaal niets ontdekte, besloot Van Lieren in overleg met teammanager Mariette Sanders en bondscoach Sjef Janssen niet van start te gaan in de Amsterdamse RAI.   “Het is erg jammer niet van de partij te kunnen zijn op deze superwedstrijd, maar er hangt voor mijzelf niets van deze wedstrijd af. Gelukkig heb ik in de lichte tour wel een ijzer in het vuur en ben ik ook zondagavond op het Dressuugala van de partij”, aldus Laurens van Lieren. Kennelijk heeft Laurens van Lieren het geluk niet altijd aan zijn zijde in Amsterdam. Tijdens de wereldbekerfinale twee jaar geleden werd zijn optreden verstoord door een blad met glazen en servies dat luidruchtig van de tribune viel tijdens zijn Kür. De vrij gekomen startplaats wordt nu ingenomen door Rien van der Schaft met Madorijke.

Foto: Laurens van Lieren was gisteren aanwezig tijdens het Join Jumping Gala. Dit weekend start hij in Amsterdam met de merrie Laterna (v. Corrado) in de lichte tour. (www.luifoto.nl)

Tekst: Claartje van Andel, www.dressagedirect.nl