ERMELO (KNHS) – Zondag 24 december is de eerste selectiewedstrijd van het seizoen 2017-2018 verreden van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy. De organisatie was bij deze openingswedstrijd in handen van PSV Hertruiters in Hellendoorn. Demi Vermeulen, Frank Hosmar en Sanne Voets kwamen als winnaars uit de bus.

De combinaties konden de teamtest en individuele proef rijden, waarbij vandaag een klassement werd opgemaakt voor de Grades 1,2 en 3 en een klassement over Grade 4 en 5.

In de Grade 1/2/3 was Demi Vermeulen met haar relatief nieuwe troef Ciska II in beide proeven met afstand de beste.
In Grade 4/5 waren het de paralympische combinaties die met de winst naar huis gingen. Frank Hosmar won met Alphaville N.O.P. de teamtest en werd tweede in de individuele test. In de individuele proef was Sanne Voets met haar Demantur N.O.P. de beste en de combinatie werd tweede in de teamtest.

Mascha Reijs was een van de juryleden en zeer enthousiast over de combinaties die in de baan kwamen. “Er lopen in de paradressuur zeer veel goede paarden mee, echt gaaf om te zien. Het paard van Demi Vermeulen toont zeer veel afdruk. Demi reed nu nog iets voorzichtig door de proef, als ze met iets meer lef kan rijden gaan de scores zeker nog verder omhoog. In de Grade 4 en 5 reed Frank Hosmar sterk. Hij toonde zeer goede zijgangen met mooie lengte buiging en zijn paard gaat sterk door de baan. Het paard van Sanne Voets gaat zeer gedragen door de baan, maar ze verloor wat punten doordat Demantur wat te kort in de hals werd.”

De volgende selectiewedstrijd van de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy is 13 januari in Zuidwolde. Op 26 januari volgt tijdens Jumping Amsterdam de eerste Kwalificatiewedstrijd.

Kijk hier voor meer informatie over de KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy.

Uitslag KNHS-Witte Van Moort Para Dressuur Trophy Hellendoorn:

Teamtest Grade 4/5
1. Frank Hosmar (Haarle) – Alphaville N.O.P., 74.53%
2. Sanne Voets (Berghem) – Demantur N.O.P., 71.00%

Individuele test Grade 4/5
1. Sanne Voets – Demantur N.O.P., 75.30%
2. Frank Hosmar – Alphaville N.O.P., 73.93%

Teamtest Grade 1/2
1. Demi Vermeulen (Zevenaar) – Ciska II, 71.40%
2. Yvette Overgoor (Borculo) – Flynn, 68.24%

Individuele test Grade 1/2
1. Demi Vermeulen – Ciska II, 70.88%
2. Annemarieke Roling-Nobel (Kropswolde) – Doo Schufro, 67.26%

Bron: KNHS Persvoorlichting, Charlotte Grunnink