Afgelopen jaren zorgde ‘topper’ Gerard Joling op het internationale paardensportevenement Jumping Amsterdam al voor veel sensatie met zijn optreden te paard onder begeleiding van Edward Gal en achterop de marathonwagen met IJsbrand Chardon. Ook deze editie maakt de populaire zanger op verrassende wijze zijn opwachting in de RAI tijdens de Amsterdam Dressage & Show Night presented by De Zwaluwhoeve op zondagavond 22 januari.

Ook zangeres Joke de Kruijf verschijnt op sensationele wijze in de piste. De veelzijdige artieste is namelijk ook veel in het paardenzadel te vinden. Maar Joke de Kruijf staat vooral bekend als zangeres met een enorm stembereik. Het jaar 2012 is voor Joke de Kruijf een jubileum, want dan zit de musicalster die bekendheid geniet van Les Misérables en The Phantom of the Opera, 25 jaar in het vak.

Natuurlijk komt de dressuursport uitgebreid aan bod. Emmelie Scholtens geeft een clinic met de zevenjarige hengst Apache. De 26-jarige amazone is gespecialiseerd in het opleiden van jonge dressuurpaarden. Zowel in 2010 als in 2011 werd Emmelie zelfs Wereldkampioen bij de jonge dressuurpaarden in Verden. Met Apache presteert Emmelie Scholtens dit seizoen zeer goed, de UB40-zoon kreeg recent van de jury zelfs een uitmuntende 10 voor zijn draf en een 9,5 voor de galop.

Op het programma staan verder een aantal wedstrijdrubrieken met de Rabo Future Cup en De Zwaluwhoeve Prijs (finale Z2 kür, op muziek). Nieuw onderdeel is de pas-de-deux show, waarin drie teams optreden. De combinaties Janette Bouwman en Marije Tromp, Tommie Visser en Brigit van der Drift en Diederik van Silfhout en Glasten Krapels hebben prachtige choreografieën met muzikale composities samengesteld.

De spectaculaire slotact wordt verzorgd door stuntman Lorenzo. Ook bekend als de ‘Flying Frenchman’, heeft Lorenzo momenteel de meest toonaangevende en spraakmakende paardenshow van Europa. In de RAI treedt hij op met de meest spectaculaire variant: Lorenzo Action. Met tien witte paarden gaat hij in volle galop door de piste. Staande op de rug van zijn schimmels is geen hindernis te hoog…

Een sprookjesachtige avond die liefhebbers van dressuur en show niet mogen missen! De presentatie van de dressuuravond vol entertainment is in handen van Chimène van Oosterhout. Aanvang: 19.00 uur.