De 6e editie van het internationale sportpaardencongres “Veterinary Sport Horse Congress” voor veterinairen wordt gehouden op vrijdag 22 en zaterdag 23 januari 2010 tijdens Jumping Amsterdam in de Amsterdam RAI.

In het uitgebreide programma worden actualiteiten over veterinaire sportpaardenbegeleiding besproken door een aantal internationale topsprekers. In combinatie met het evenement Jumping Amsterdam is dit internationale Proveto congres de etalage van educatie voor dierenartsen.

Het sprekerspanel, bestaande uit Jack Snyder (US), Tracy Turner (US) , Benoit Herinckx (UK), Bruce Bladon (UK) en Juan Turrero (ES), presenteert en bediscussieert tijdens deze twee dagen een aantal interessante orthopedische problemen en aansprekende onderwerpen binnen de veterinaire sportpaarden-begeleiding. Op vrijdag worden er lezingen en casussen gepresenteerd onder de titel ‘Lameness in Performance Horses’. Op zaterdag staan ‘Poor Performance and Prepurchase Examination’ centraal. Voorzitter is Ann Martens uit België.

All Inclusive deelname biedt naast de toegang tot het congres ook toegang tot één avond in de VIP Unit waar men onder het genot van een hapje en drankje kunt genieten van het spectaculaire avondprogramma dat Jumping Amsterdam te bieden heeft. Tijdens de andere avond krijgt men naast toegangskaarten voor het sportprogramma van Jumping Amsterdam een uitgebreid diner.

Op donderdag 21 januari wordt een Meet the Specialist bijeenkomst georganiseerd met als thema ‘Prepurchase in Practice’ door docenten Jack Snyder, Tracy Turner, Shane Fouhy en Edwin Enzerink. Deze kleinschalige bijeenkomst biedt plaats aan maximaal 25 dierenartsen. Het volledige programma, kosten voor deelname en aanmeldingsmogelijkheden zijn te vinden op de website www.proveto.nl.