De Amsterdam RAI Six Bar Challenge kende zaterdag vijftien deelnemende combinaties. Twaalf hiervan hielden in de eerste omloop de lei schoon. In de tweede ronde bleven vijf ruiters foutloos en in de derde ronde kwam bij elke deelnemer een balk naar beneden.

Vier hiervan hadden vier strafpunten op de teller en wonnen gezamenlijk de eerste prijs: Marc Houtzager met Sterrehof’s Opium (v. Polydor), Karim El Zoghby met Dunoair Uleika (v. Atlantic), Maurice van Roosbroeck met Shablis van de Zwartwaterhoeve ET (v. Kasmir van Schuttershof) en Vladimir Tuganov met Carvin (v. Concorde).

In de laatste overwonnen ronde stond de laatste hindernis op een hoogte van 2.00m. Het record staat daarmee nog steeds op naam van de Engelse Robert Whitaker, die in 2010 met zijn schimmelhengst Draco over 2.10m sprong.

Amsterdam RAI is een van de belangrijkste een duurzaamste internationale centra voor exposities en congressen in Europa. Jaarlijks faciliteren zij meer dan 50 internationale congressen, 70 vakbeurzen, evenementen en meer dan duizend kleine bijeenkomsten met bijna twee miljoen bezoekers per jaar. Amsterdam RAI, Inspiring people: www.rai.nl

Foto: Digishots