Ook de laatste selectiewedstrijd in de Kingsley Future Cup voor Zuid-Europese barokke types won Gwendelyn Vollebregt met haar BS Buceffalo XL. Dit keer in Kootwijkerbroek. Eerder won ze al in Kronenberg en Pijnacker.

Het zou wel heel gek zijn als Gwendelyn zich hiermee niet geselecteerd heeft voor de finale-clinic van Annemarie Brouwer tijdens Jumping Amsterdam. De eindstand zal begin volgende week op deze website te vinden zijn. Enthousiast vertelt Gwendelyn: “Het ging echt hartstikke lekker, eigenlijk met losrijden al.”

Les via Whatsapp

“Via videobellen via WhatsApp heeft mijn instructrice, Jeanine Nieuwenhuis, mij geholpen. We hadden de oortjes ermee verbonden en mijn moeder stond te filmen. Dat was super fijn. Het was alleen jammer dat de twee diagonalen met de uitgestrekte draf door taktfouten de mist in gingen, want dit kan hij eigenlijk heel goed. Wel hadden we achten voor enkele galoponderdelen en het halthouden. Daar hadden we juist op geoefend, om hem meer gesloten halt te laten houden. Het is met hem belangrijk dat ik hem wel aan mijn been houd en op lengte, dat ging goed.”

Contact

“Ik heb ‘Alano’ zoals we hem op stal noemen nu 2,5 jaar en hij is zelf acht jaar. Dat hij kwam kon hij nog niets. Het leuke is dat ik nog steeds contact heb met zijn oude Spaanse eigenaar. Hij heeft ook de vader van Alano. Alano heb ik zelf ook en beetje Spaanse pas geleerd, echt grappig.” (CdB)

Bron: Hoefslag
Foto: Sanne Wiering