Jumping Amsterdam staat natuurlijk vooral bekend om de spring- en dressuurrubrieken. Maar komende editie heeft ook de steeds populairder wordende paardensportdiscipline voltige een plek in het programma verworven.

Op de  Jumpertjes Novotel kinderochtend  gaan twee voltigegroepen de strijd met elkaar aan in een kurwedstrijd. De voltigeurs zijn geweldige gymnasten en laten hun zowel individueel als in teamverband indrukwekkende kunsten zien. De acrobatische toeren worden uitgehaald op speciaal uitgezochte muziek, eigenlijk precies zoals de kur op muziek in de dressuursport. De namen van de deelnemers zijn op dit moment nog niet bekend, maar de top van de Nederlandse voltigesport zal in de RAI vertegenwoordigd zijn.

Behalve voltige bevat het programma van de kinderochtend nog veel meer leuke onderdelen, zoals het paard/pony-relais springen, een Bixie-estafette een PaardenLeren Spel en allerlei leuke activiteiten in het promodorp. Ben je lid van de KNHS?  Dan kun je met korting naar de kinderochtend op Jumping Amsterdam. Let op, deze kortingsactie geldt alleen in de voorverkoop (tot 31 december).