Zonder vrijwilligers geen evenementen. Dat geldt zeker ook voor Jumping Amsterdam. Ieder jaar maken ze weer een kleine week tijd voor ons en zijn ze trouw aanwezig. Vele partijen zijn verdrietig geweest over het vanwege corona geannuleerd worden van ons concours, maar zij misschien wel het allermeeste. Het hele jaar kijken ze uit naar die week met elkaar en ieder jaar beginnen ze vanaf dat ze de RAI uitstappen weer met aftellen naar de volgende editie. Daarom zetten we graag en regelmatig zo’n vrijwilliger in de spotlights. Dit keer Ingrid van Geemert uit Schoonhoven.  

Ze wil haar leeftijd niet noemen, omdat deze niet bij haar past. Ze oogt vele jaren jonger en is veel vitaler dan haar lentes moeten tellen. Geen probleem Ingrid, je bent zo jong als je je voelt. Ingrid: “Ik voel me wat Jumping Amsterdam betreft meer enthousiasteling dan vrijwilliger. Ik heb 2 dochters, 2 schoonzoons en 3 kleinkinderen, tot mijn vreugde allen geïnteresseerd in paarden. Mijn hobby’s zijn schilderen, bridgen, paardensport, s winters puzzelen, onderweg zijn en gezelligheid. Ook ben ik gek op Italië, zowel in de zomer als in de winter.’’ 

 

Al 30 jaar Jumping  

‘’Ik kom al 30 jaar op Jumping Amsterdam. Mijn dochter Petra rijdt vanaf haar achtste dressuur. Toen zij ging studeren, was ik zo besmet geraakt met het virus, dat ik de sport wilde blijven volgen en zo ging ik naar Jumping. Ik was al vrijwilliger in verzorgingstehuizen. In 2011 organiseerde het CHIO Rotterdam het EK en daar ging ik ook helpen. Dat vond ik zo leuk dat ik me meteen opgegeven heb als vrijwilliger in Amsterdam en het eerstvolgende jaar stond ik er. Ik ben begonnen in het team als hostess en dat doe ik nog steeds. We zijn zowel beneden in de hal als boven rond de verschillende VIP plaatsen actief en rouleren in die plaatsen.”  

 

Geef mij maar Amsterdam   

Ingrid straalt. En de lach wordt nog breder als we haar vragen wat het eerste in haar opkomt als ze aan ons evenement denkt. Ze twijfelt geen moment en begint haar antwoord zingend: “Geef mij maar Amsterdam, het is mooier dan Parijs! Ja dat, ik word hier emotioneel van, krijg koude rillingen bij iedere prijsuitreiking. Als een volle RAI uit volle borst meezingt, geweldig vind ik dat. Ook denk ik aan Bolle Jan op het feestplein en de verzorging van de vrijwilligers, ja die hebben het heel goed in Amsterdam.’’ 

 

Grote familie   

‘’Echter het allermooiste aan Jumping vind ik het contact met de andere vrijwilligers. Ik deel bijvoorbeeld mijn hotelkamer met Will Leffelaar en we moeten ons altijd dwingen om te gaan slapen ondanks dat we lange dagen maken. We blijven kletsen……. Ik ben ook ieder jaar weer blij als ik haar weer zie voor een volgend concours. Ook geniet ik ervan als ik collega vrijwilligers tegenkom buiten het evenement, het is net één grote familie. Tijdens Jumping, als het eindelijk weer zo ver is, vind ik het zelfs leuk om de standhouders weer te zien.’’  

 

Dinja en Hermès  

‘’Overigens, dressuur is mijn favoriete discipline, maar Maikel van der Vleuten is mijn favoriete ruiter en ik vind het extra leuk als hij komt rijden. Als ik echt naar de dressuur kijk, gaat mijn voorkeur uit naar Dinja van Liere. Hermès is zo’n geweldig paard en ik vind ze samen zo’n mooie combinatie, het lijkt alsof hij het echt voor haar wil doen. Gelukkig is hij pas N.O.P (Nederlands Olympisch Paard, red.) geworden en ik hoop dat hij nog heel lang voor haar behouden blijft.’’ 

‘’Ja, ik vind vrijwilliger zijn geweldig. Naast Jumping doe ik ook nog steeds het CHIO Rotterdam en vroeger ben ik ook actief geweest bij Den Goubergh in Roosendaal en op Outdoor Brabant. Heel vroeger, toen mijn dochter nog jong was, hielp ik op de Capelse rij- en jachtvereniging waar ik iedere week bardienst had en één keer per maand hielp bij de uitwisselingswedstrijd. Heel leuk was dat, maneges wisselden dan paarden uit en de ruiters reden wedstrijd op elkaars paarden, je kon dan echt zien wat de beste ruiters waren.” 

 

2023 mooier dan ooit   

We zeiden het al, Ingrid straalt als ze aan ons concours denkt. Ze sluit af met de woorden waarvan we denken dat iedere vrijwilliger ze de komende maanden uit gaat spreken: “De editie van dit jaar ging zoals bekend ook niet door. Terwijl we al zover waren in de voorbereiding. Zelfs de vrijwilligersbijeenkomst was al geweest en we waren ervan overtuigd dat alles weer door kon gaan. En toen, die vreselijke beslissing dat het toch niet kon, ik kan niet uitleggen hoe teleurgesteld ik toen was. Maar, 2023 wordt mooier dan ooit, we gaan knallen als nooit tevoren, ik tel de dagen nu al af!’’ 

Wat een mooie woorden Ingrid, wat een passie! We sluiten ons heel graag bij je aan en we weten zeker dat dit ook geldt voor iedereen die ook maar iets met Jumping Amsterdam te maken heeft. “Geef mij maar Amsterdam, het is mooier dan Parijs”. Geen woord aan gelogen!