De Stuttgart German Masters werd zaterdagmiddag aangevangen met de tweede wereldbekerwedstrijd van de dag. De eerste wereldbekerwedstrijd was in het vierspan waarbij IJsbrand Chardon als winnaar uit de bus kwam. Direct daarna volgde de wereldbekerwedstrijd dressuur, waarbij voor Nederland twee deelnemers meededen.

Heijkoop en Witte-Vrees
Danielle Heijkoop moest als eerste en had in het begin te maken met een iets geschrokken Badari. De Gribaldi-zoon was even flink onder de indruk van de arena en wilde het liefst richting de uitgang. De ervaren amazone wist dat in in de verdere proef in goede banen te leiden en toonde mooie overgangen tussen de uitgestrekte galop richting de pirouettes gevolgd door de wissels. De wissels om de pas deed ze later opnieuw. Dit ging ten koste van de moeilijkheidsgraad, maar kon wel haar overall score omhoog schroeven omdat de jury beide wisselseries beoordelen. Ze kreeg uiteindelijk 68,427% voor haar Kür.

Madelein Witte-Vrees reed in het laatste blok met de nog maar negenjarige Cennin een keurige proef waarin ze een nieuwe persoonlijke score van 78,145% neerzette.

Duits feestje
De Duitse Isabel Werth kwam direct na Witte-Vrees in de ring en de vijfvoudig Olympische amazone liet ook vandaag zien dat ze nog lang niet uitgereden is. De combinatie leek er veel beter bij te zijn dan gisteren tijdens de Grand Prix, maar net zo fenomenaal als in Lyon was het toch niet echt. De laatste lijn reed ze met één hand en de jury beloonde de Kür met 89,418%.

Fabienne Lütkemeier, die Stuttgart in 2014 op haar naam zette, kwam na Werth in de ring en liet met D’Agostino FRH een krachtige proef zien waarbij ze ongedwongenheid en mooie overgangen zeer duidelijk naar voren kwam. De jury beloonde haar met 78.861%, dat wellicht iets ondergewaardeerd was.

De kaarten werden pas definitief geschud door de laatste starter. Kristina Bröring-Sprehe liet een ontspannen proef zien met haar krachtpatser Desperados FRH en ziet deze beloond worden met 86,306%. Daarmee nam zij de tweede plaats in en verwees ze haar landgenoot Lütkemeier naar plaats drie, Witte-Vrees viel net buiten het podium op plaats vier.
 
Volledige uitslag Wereldbeker Kür Stuttgart
 
Bron: Hoefslag, van mediapartner Jumping Amsterdam
Foto: FEI