Het was de avond van Dinja van Liere. Eerder deze avond won ze de Rabo U25 met Hexagon’s Roumanda en ook in de Prix St. George reed ze Duval’s Capri Sonne Jr. (v. Rodium) na een prachtige rit naar de overwinning.

De jury beloonde de amazone uit Kapelle met een mooie score van 75,351% . “Dit is gewoon super! Ik heb zo’n bijzondere band met dit paard, hij gaat voor me door het vuur. Het was een sterk deelnemersveld en ik kon geen baan verkennen dus ik was benieuwd hoe hij zou reageren in de baan. Hij heeft wel vaker grote wedstrijden gelopen maar deze entourage is toch wel heel bijzonder. Maar hij was gewoon super fijn!”

Het Rabotalent benadrukt dat ze heel blij is met de kansen die ze krijgt: “Ik ben Leunus van Lieren (eigenaar Hexagon’s Roumanda) en Jan Cees van der Endt (eigenaar Duval’s Capri Sonne Jr.) heel dankbaar. Ik moet natuurlijk wel goed rijden maar dat kan ook als je dit soort paarden ter beschikking krijgt”.

Mede Rabotalent Stephanie Kooyman kwam met Wiston (v. Oo Seven) dicht in de buurt van de overwinning. Met een goede ervaren proef zette ze een score neer van 71,491%. De derde plek met 71,360% was voor Kirsten Beckers met de KPWN ggk hengst Bristol (v. Jazz) die met een vloeiend gereden proef.

De zes beste combinaties mogen zaterdag Kur op muziek starten.

 Bekijk alle resultaten hier.