Deelnemers van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden kwamen zaterdag 9 juli in actie in Wapenveld voor alweer de vijfde selectiewedstrijd van het seizoen. Wendy Kuiken won overtuigend bij de vierjarigen met Nick Wimphof. Diederik van Silfhout pakte de winst bij de vijfjarigen met zijn paard Mister Maserati.

Juryleden Kristel Duren-Bodewes en Cor Jager mochten de combinaties die de ring binnenreden in Wapenveld beoordelen en dat leverde veel mooie resultaten op. Jurylid Kristel: “We hebben een groep met zeer goed bewegende paarden gezien die fijn werden voorgesteld. Zeker in de top van klassement. Wat ons met name opviel, is dat er veel goede ‘stappers’ waren. We waren erg onder de indruk van de correcte stap van veel jonge paarden, dat wisselt namelijk nog al eens.”
Kristel vervolgt: “Bij de vierjarigen sprong Nick Wimphof onder het zadel van Wendy Kuiken er voor ons echt uit. Echt een mooi en los door het lijf bewegend paard in alle drie de gangen. Heel fijn om naar te kijken. Dat zie je ook terug in de hoge punten 82,80. Maar ook van de nummer twee New Star van Laura Pronk hebben we genoten. Dit paard heeft ontzettend veel power en beweegt heel sterk en krachtig. Door al die kracht ontstond alleen soms net iets teveel druk en we zien graag net wat meer losgelatenheid.”

Vijfjarigen
Aan de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden deden zeven deelnemers mee waarvan twee hoge uitschieters bovenaan in het klassement: Diederik van Silfhout met Mister Maserati en Amber Hage met Mercurius. Jurylid Kristel: “Diederik is uiteraard een zeer ervaren ruiter die zijn paard ook op een nette correcte manier wist voor te stellen. Maar de verschillen met de nummer twee Amber Hage waren wel zeer klein. Beide combinaties waren zeker aan elkaar gewaagd en hadden allebei fijne paarden met veel potentie voor de toekomst. Mercurius van Amber ging heel mooi los door het lijf door de baan met veel afdruk en ruimte en mooi van achteren naar voren gereden. Hij toonde alleen net iets minder krachtig dan Mister Maserati van Diederik wat net het verschil maakte. Maar van beide paarden gaan zeker nog vaker horen”, besluit Kristel.

Uitslag Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 9 juli Wapenveld

Vierjarigen
1. Wendy Kuiken – Nick Wimphof, 82,80
2. Laura Spronk – New Star, 79,60
3. Kim Koolen – Night Shadow, 77,60
3. Judith Ribbels – Nanny Mc Phee, 77,60

Vijfjarigen
1. Diederik van Silfhout – Mister Maserati, 82,40
2. Amber Hage  – Mercurius 81,80

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden op 7 augustus in Boxtel. Kijk voor de volledige kalender en een tussenstand van de competitie op www.subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.