Het indoor-wereldbekerseizoen voor de dressuurruiters start komend weekend. In Odense zullen de eerste punten verdeeld worden die leiden tot de Wereldbekerfinales volgend jaar maart in Gothenburg. De Nederlandse ruiters zijn de eerste wedstrijd goed vertegenwoordigd.  

Edward Gal en Hans Peter Minderhoud (Oosterbeek) zijn de grote namen van Nederland waarvan verwacht mag worden dat ze zondag in Odense na de Kür op Muziek de eerste punten in de race naar de finale op zak hebben. Edward Gal start met Glock’s Voice, waarmee hij in Rotterdam de Kür op Muziek won en in de wereldbekerwedstrijd in Gothenburg in februari derde werd.

Hans Peter Minderhoud, met Glock’s Johnson winnaar van teamgoud en brons in de Grand Prix Special op het EK in Aken, verschijnt in Odense aan start met Glock’s Romanov. De imponerende hengst maakt na een lange tijd zijn rentree. Marjan van der Jagt (Spier) en haar vosruin Radetzky debuteren in de Deense stad in de wereldbekerwedstrijd.

De Britse titelverdedigster Charlotte Dujardin heeft aangegeven haar titel niet te gaan verdedigen met haar toppaard Valegro. Ze zal zich voor de finale proberen te kwalificeren met een jong paard. Dat maakt de weg vrij voor een Nederlandse ruiter om de Reem Acra FEI wereldbeker te heroveren. Edward Gal was dit voorjaar met Glock’s Undercover dé nummer 2 in de finale en won de titel in 2010 met Totilas. Hans Peter Minderhoud eindigde dit jaar in Las Vegas op de vijfde plaats in de finale met Glock’s Flirt. Dat Gal en Minderhoud aanstaand weekend in Odense tot de favorieten gerekend worden, mag duidelijk zijn.

Reem Acra FEI wereldbekerseizoen dressuur, 2015 – 2016
Odense, 15 – 18 oktober website uitslagen
Lyon, 28 okt – 1 november
Stuttgart, 18 – 22 november
Stockholm, 27 – 29 november
Salzburg, 2 – 6 december
London Olympia, 15 – 21 december
Amsterdam, 29 – 30 januari
Neumünster, 18 – 21 februari
’s Hertogenbosch, 10 – 13 maart
Gothenburg – finale, 23 – 28 maart

Meer informatie over de wereldbeker dressuur

Bron: KNHS