Jumping Amsterdam verheugt zich op de komst van de wereldtop aan springruiters. Inmiddels hebben heersend wereldkampioen Phillipe Le Jeune (BEL), de huidige leider van de Rolex Rankings Kevin Staut (FRA) en de winnaar van de wereldbekerfinale in 2010, Marcus Ehning (GER) zich al ingeschreven voor de internationale 4* competities in onze hoofdstad.

Jumping Amsterdam heeft als hoogst gedoteerde springwedstrijd in Europa in het weekend van 20 tot en met 23 januari 2011 een zeer gunstige positie op de hippische kalender. Het deelnemersveld van de internationale springrubrieken, CSI4* Amsterdam, bevat dan ook grote namen zoals BMC Grote Prijs-winnaar van 2009 en 2010 Billy Twomey (IRL), voormalig wereldkampioen Jos Lansink (BEL) en de top twintig van de wereldranglijst met o.a. Pius Schwizer (SUI), Denis Lynch (IRL), Edwina Alexander (AUS), Penelope Leprevost (FRA), Steve Guerdat (SUI), Jessica Kürten (IRL), Christian Ahlmann (GER), Simon Delestre (FRA), Daniel Deusser (GER) en winnaar van de recente wereldbeker in Londen, Michael Whitaker (GBR). Naast de beste buitenlandse ruiters zorgt de voltallige Nederlandse springtop voor geduchte tegenstand.

De springrubrieken van Jumping Amsterdam bieden een attractief programma voor ruiters en publiek. Niet alleen zijn er in De Telegraaf Prijs op vrijdagavond, de Anton Ebben Prijs op zaterdagavond en de Provincie Noord-Holland Prijs en BMC Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag felbegeerde punten voor de wereldranglijst te verdienen, ook het prijzengeld is aanzienlijk. De hoogst gedoteerde rubriek is de BMC Grote Prijs van Amsterdam op zondagmiddag, waarbij de prijzenpot gevuld is met € 75.000,- en de hindernissen een hoogte van 1.60m meten. Ook zijn de ogen op zaterdagavond gericht op de combinaties die in de Amsterdam RAI Six Bar de recordhoogte van 2.10m op naam van Robert Whitaker (GBR) in 2010 weten te overtreffen.

Volg het laatste nieuws op www.twitter.com/jumpingadam