Amsterdam – Van 22 tot 25 januari staat de vijftigste editie van Jumping Amsterdam op de agenda. Een bijzondere editie, met een geweldige bezetting in zowel de dressuur als in het springen en exclusieve shows met de London Metropolitan Police en Gerard Joling. De top van de wereldranglijst verschijnt aan start in de FEI World Cup™ dressuur. Anky van Grunsven (Erp) gaat de strijd aan met onder andere de in topvorm verkerende Adelinde Cornelissen (Beilen), Hans Peter Minderhoud (Harskamp), haar Duitse aartsrivale Isabell Werth, Jan Brink uit Zweden en de Finse Kyra Kirklund.

Niet alleen de dressuurrubrieken beloven wedstrijdgeweld van het hoogste niveau in de Amsterdam RAI. De internationale springrubrieken doen de naam van het evenement eer aan. Nationale helden, in de vorm van Olympiade gangers Angelique Hoorn (Wanneperveen), Marc Houtzager (Rouveen) en Vincent Voorn (Dinteloord) maar ook Jeroen Dubbeldam (Weerselo), Leopold van Asten (Duizel), Leon Thijssen (Baarlo) en Henk van de Pol (Eindhoven) ontmoeten elkaar in onder andere de BMC Grote Prijs van Amsterdam. Ook routinier John Withaker uit Engeland en landgenoten Nick Skelton, Robert Smith en Tim Gredley doen Amsterdam aan. Uit Duitsland zorgen Christian Ahlmann, Tony Hassmann en Alois Pollmann-Schweckhorst voor geduchte concurrentie. Franse oppositie is er van Eugenie Angot en Roger Yves Bost en uit Ierland komen Dennis Lynch en Cian O’Connor. De jonge talenten aan start zijn Welsey Heijdens, Raboruiter Michel Hendrix en de in Nederland woonachtige Abdel Saïd (EGY).

Op woensdagavond 21 januari begint Jumping Amsterdam om 17.30 uur met het Join Jumping Gala voor genodigden, terwijl vanaf donderdagochtend 22 januari 08.30 uur de piste in de Amsterdamse RAI geheel ter beschikking staat van de basisruiters, die zich via vele voorrondes voor deze finales hebben kunnen plaatsen. Op vrijdag 23 januari begint om 10.45 uur de Grand Prix en vanaf 16.30 uur springen de internationale cracks, met als hoogtepunt De Telegraaf Prijs over twee manches. Op zaterdag 24 januari is de piste vanaf 09.00 uur geheel ter beschikking van de dressuursport (junioren, young riders en pony’s), alsmede is er daarna een internationale Intermediaire I wedstrijd. Om 12.30 uur begint de FEI Wereldbeker Kür, terwijl vanaf 16.45 uur weer wordt gesprongen, met als sluitstuk de Amsterdam RAI Six Bar competition. Op zondag 25 januari staat het ochtendprogramma in het teken van de kinderen en vanaf 12.30 uur wordt er weer gesprongen, met als knaller de BMC Grote Prijs van Amsterdam. Vanaf 19.00 uur is er de afsluitende dressuuravond met een geheel vernieuwd programma met wereldtoppers in bijzondere combinaties.

In het entertainmentprogramma komt dagelijks de spectaculaire show terug van de Engelse agenten te paard met hun Metropolitan Activity Ride, aangeboden door Winning Stables. Daarnaast zullen de optredens van de populaire zangers Gerard Joling op vrijdag- en Peter Beense op zaterdagavond voor veel publieke belangstelling zorgen. Kaarten voor Jumping Amsterdam zijn te bestellen via TopTicketLine op 0900-3005000 (45 cpm). Uitgebreide informatie en de deelnemerslijst is te vinden op www.jumpingamsterdam.nl.

Kijk hier voor het overzicht van alle deelnemers aan Jumping Amsterdam.