Het niveau was zeer hoog te noemen in de RAI Amsterdam, maar uiteindelijk kwam, zag en overwon Weihegold onder Isabell Werth vlekkeloos. De Duitse Isabell Werth kwam als een-na-laatste in de ring en de merrie Weihegold OLD was onverschrokken sterk geconcentreerd op de hulpen van de amazone. Weihegold blijft zichzelf verbeteren en toonde ontzettend veel go en de wil om te werken. Vrijwel alle onderdelen werden perfect uitgevoerd en dit was overduidelijk terug te zien in de score. De jury kon maar liefst 90.720%, een persoonlijke recordscore kwijt aan de combinatie Werth/ Weihegold.

Tweede plaats voor Carl Hester
Als laatste starter kwam de Brit Carl Hester met Nip Tuck in de baan. Hester reed, na de uitzinnige vreugde over de score van Isabell Werth, onverstoorbaar zijn proef en reed met de Don Ruto-nakomeling sterke onderdelen. De pirouettes waren zeer sterk te noemen, de uitgestrekte draf kwam iets minder goed uit de verf, maar piaffe-passage waren zeer sterk. De jury kon 83.325% kwijt aan de sympathieke Brit, goed voor een uiteindelijke tweede plaats.

Patrick Kittel werd derde met zijn merrie Deja, De bruine 13-jarige heeft een sterke draftour. De wissels op de muziek van Stevie Wonder waren mooi, al mocht ze misschien iets meer lengte in de hals behouden. De galopappuyementen werden gevolgd door een gesloten passage met een laatste drafappuyementenlijn. De piaffe zou nog net wat meer aandacht behoeven. Kittel kreeg van de jury 80.269%.

Nederlanders net buiten podium
Net buiten het podium belandde Edward Gal met Glock’s Voice. De zwarte hengst van De Niro begon zeer krachtig en toonde mogelijk een van zijn beste küren ooit. Er was een kleine aanmerking over de tong die eventjes uit de appuyement kwam, maar de pirouettes werden goed gereden, de hengst was zeer voorwaarts en toonde onder andere een mooie uitgestrekte draf. Gal mag 80.245% noteren.

Hans Peter Minderhoud (Flirt) eindigde op de vijfde plaats, met achter hem Emmelie Scholtens (Apache), Madeleine Witte-Vrees en Patrick van der Meer volgen op plaats zes en zeven.

Results

Bron: Hoefslag, mediapartner van Jumping Amsterdam
Foto: DigiShots