De kür op muziek tijdens Jumping Amsterdam zorgde voor een razend spannende strijd der titanen. Nadat het podium van de Grand Prix de dag daarvoor geheel oranje kleurde, was op de zaterdag alles anders. De nummer zes van gisteren, de Duitse amazone Isabell Werth, nam haar revanche en ging er met de winst vandoor. Met haar nog vrij onbekende merrie Weihegold reed ze harmonieus en foutloos naar een fenomenale 83,45%. Diederik van Silfhout eindigde met Arlando N.O.P als beste Nederlander op de derde plek met 82,75%.

Van Silfhout reed zowel in de Grand Prix als in de kür een persoonlijk record. “Een ontzettend goed begin van het jaar. Het is natuurlijk top om zo terug te komen in de ring na de wedstrijdpauze sinds het EK afgelopen zomer.”
Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt kwamen met 82,38% ook uit op een PR, wat goed was voor een vijfde plek, vlak achter Charlotte Dujardin met Uthopia. “Flirt deed weer goed zijn best,” reageerde Minderhoud na afloop. “We hadden een struikeltje in de piaffe, maar zijn appuyementen en wisselseries waren heel goed.”

Winnaar van de Grand Prix Edward Gal met Glock’s Voice moest als eerste van het laatste blokje starten en zakte uiteindelijk af naar een zesde plek met 82,10%. Desondanks was hij erg tevreden over de prestatie van zijn hengst. “Glock’s Voice voelde hartstikke fijn aan, net als gisteren eigenlijk. We hadden alleen wat communicatiestoornissen hier en daar. De scores liggen allemaal zo dicht op elkaar, dan kan het verkeren in de plaatsing. Maar we gaan met een goed gevoel naar huis!”

Het niveau was over het algemeen erg hoog. Maar liefst zes combinaties scoorden boven de 82%. Het was een geweldige wereldbekerkwalificatiewedstrijd in een uitverkochte RAI bij Jumping Amsterdam, dat van de wereldruiterbond de wereldbekerwedstrijd voor de komende twee jaar weer toegewezen heeft gekregen.

In de tussenstand van de wereldbeker staat Hans Peter Minderhoud nu op de derde plaats. Edward Gal steeg naar de zesde plaats en Diederik van Silfhout vinden we op plaats 13 met nog twee wedstrijden te gaan, Neumunster en ’s Hertogenbosch.

Bekijk hier de volledige uitslag.

Bron:  KNHS

Foto: Digishots