Isabell Werth was vanmiddag de beste in de kür op muziek presented by VriendenLoterij op Jumping Amsterdam. Werth reed een geweldige proef en versloeg de Britse Charlotte Dujardin. De amazone kreeg met de merrie Weihegold OLD (v. Blue Hors Don Schufro) van de juryleden een topscore van 90.280%. Dujardin eindigde met de Hannoveraanse merrie Mount St John Freestyle (v. Fidermark) met een minimaal verschil van 0.775% op de tweede plaats. Edward Gal was de beste Nederlander en bemachtigde met GLOCK’s Zonik N.O.P. (v. Blue Hors Zack) de derde plaats met een prachtige score van 85.385%.

Topvorm

Werth: ‘’Ik ben heel erg blij met Weihegold, want ze is echt in topvorm. Vijf jaar geleden startte ik met haar voor het eerst op Jumping Amsterdam. Elk jaar loopt ze goed in Amsterdam. Ik ben trots dat ze al vele jaren op topniveau loopt.

‘Charlotte hijgde vandaag wel in mijn nek’

‘’Ik wist dat het vandaag mogelijk was om vooraan te eindigen. Charlotte hijgde vandaag wel in mijn nek. De piaffes en de passages waren ook vandaag weer ontzettend goed. Ik ben ontzettend blij met mijn paard. Ik duim dat ik haar zo lang als mogelijk houd op dit niveau en dat ik de concurrenten op afstand houd. Het is nog steeds na vijf jaar speciaal om op Jumping Amsterdam te rijden,’’ aldus Werth.

‘Een score van meer dan 90% is echt bijzonder’

‘’Deze zege betekent veel voor mij, want het is fantastisch hoe ze het heeft gedaan. Ik bleef de concurrenten de baas en een score van meer dan 90% is echt bijzonder. Er komt een dag dat ik verslagen word door Charlotte of Edward. Het hangt van de vorm van de dag af wie er wint.’’  

‘De beste proef tot nu toe’

Dujardin: ‘’Ik hoopte dat Mount St John Freestyle beter was dan in Londen en dat heeft ze zeker waargemaakt. Gisteren was ik boos op mezelf toen ik een fout maakte. Vandaag was mijn proef van het begin tot aan het eind de beste tot nu toe.’’

Sterk optreden

Gal: ‘’De prijsuitreiking was vandaag lastig voor hem, omdat hij samen was met twee merries. In de kür voelde hij vandaag erg goed. Het eerste deel was erg goed met de piaffes en passages. Deze onderdelen zijn echt verbeterd ten opzichte van vorig jaar. Ik was ook blij dat we geen fouten hadden en het gevoel was heel goed.’’

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishots

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam