Jumping Amsterdam stond vrijdag in het teken van de FEI Dressage World Cup Grand Prix. In totaal verschenen er 17 combinaties aan start op het mooie evenement in onze hoofdstad. Hans Peter Minderhoud was met GLOCK’s Dream Boy N.O.P. (v. Vivaldi) de beste van TeamNL met een knappe derde plaats. De Duitse amazone Isabell Werth was net als voorgaande jaren de koningin van de ring en won met een fraaie score van 80,06%.

Hans Peter Minderhoud scoorde 75,652% met de imposante zwarte hengst en eindigde daarmee op een derde plaats. Hij zette een sterke proef neer met expressief drafwerk met veel ritme. De ruiter zei het volgende over zijn proef: ‘’Ik was er wel tevreden mee, maar vond de proef in Mechelen net iets beter. Het gevoel was goed en met het eerste stuk was ik echt heel erg blij. Door de aanwezigheid van het vele publiek bij het losrijden, ging hij direct 100% full power in plaats van rustig te beginnen. Daardoor was hij in de proef iets minder dan in Mechelen’’.

Hans Peter Minderhoud – Glock’s Dream Boy
Jumping Amsterdam 2019
© DigiShots

Derde jaar op rij
Isabell Werth met Weihegold OLD (v. Don Schufro) liet een stabiele en gecontroleerde proef zien. De ontspanning en spanning waren op het juiste moment aanwezig en de combinatie scoorde hoge punten op de piaffe en passage onderdelen. Ondanks dat de combinatie een fout maakte in de wissels om de twee, reed Isabell Werth tijdens de prijsuitreiking voorop.

Achter haar eindigde de ook uit Duitsland afkomstige combinatie Dorothee Schneider met Sammy Davis Jr. (v. San Remo). Deze combinatie behaalde een score van 76,21%.

Nederlandse ruiters
Naast Hans Peter Minderhoud kwamen er vandaag meer Nederlandse ruiters aan de start. Emmelie Scholtens met passage kanon Apache (v.Ub-40) eindigden op een achtste plaats met een score van 73,370%. Met een score van 70,652% eindigde Adelinde Cornelissen met Aqiedo op plaats dertien. Thamar Zweistra met Hexagons Double Dutch haalde een score van 69,152% op plaats veertien. Tosca Visser van der Meulen met Asther de Jeu (v. Contango) kwam met een tevreden gezicht de piste uit en eindigde op een zestiende plaats met een score van 67,674%.
Madeleine Witte-Vrees met Cennin (v. Vivaldi) sloten de dag minder tevreden af. Tijdens de proef merkte de jury op dat Cennin een wondje met bloed in de kootholte had opgelopen. Volgens het regelement kan de jury dan niets anders dan de combinatie uitsluiten.

Morgen vanaf 12.30 uur staat de kür op het programma waar de wereldbeker punten verdeeld zullen gaan worden. De tickets voor dit evenement zijn helemaal uitverkocht.

Resultaat Grand Prix FEI Dressage World Cup presented by RAI Amsterdam:
1) Isabell Werth (GER) – Weihegold OLD 80.065%
2) Dorothee Schneider (GER) – Sammy Davis Jr. 76.217%
3) Hans Peter Minderhoud (NED) – Glock’s Dream Boy N.O.P 75.652%

Foto: Digishots, bron tekst: KNHS