De Sterrehof’s Opium Grote Prijs van Amsterdam is zondag een prooi geworden voor  Willem Greve en Carambole. Deze in topvorm verkerende combinatie was eind 2014 al goed voor winst in Roosendaal en schreef precies een week geleden nog de driesterren Grote Prijs van Drachten op naam.

Het basisparcours van de 1.60m opgave van vandaag bleek een zware dobber. Diverse ervaren combinaties, waaronder Jur Vrieling met Flash Dance van de Kalevallei (v. Kashmir van Schuttershof) en wereldkampioenen Jeroen Dubbeldam en SFN Zenith N.O.P (v. Rash R), gooiden dan ook voortijdig de handdoek in de ring. Met dertien deelnemers, waaronder drie Nederlanders, kende de hoofdrubriek toch een mooi barrageveld. Lange tijd leek de winst naar Egyptenaar Karim El Zoghby te gaan, die zijn KWPN gefokte Amelia (v. Cantos) op een dubbeltje liet draaien en daarmee goed was voor een snelle tijd van 34.75 seconden. Één na laatste starter Greve stuurde zijn tienjarige Cassini I-nakomeling op fenomenale wijze door de ring, waarbij de krachtig afzettende Carambole goed bleef meedenken en tenslotte een eindtijd van 34.27 seconden op het scorebord prijkte.

Daniel Deusser (Duitsland) finishte met Carriere (v. Catoki) op de derde plaats, voor Pieter Devos en Candy (v. Nabab de Reve). Ben Schröder en de grote schimmelhengst Urban Hero (v. Centurion Montfort) eisten de vijfde plaats op. Wout-Jan van der Schans en Aquila SFN (v. Ovidius) maakten eveneens hun opwachting in de barrage, maar bleef met een pechfout op de achtste plaats steken. Leon Thijssen en Heartthago (v. Heartbreaker) bleken de snelste vierfouters in het basisparcours en waren hiermee goed voor de veertiende plaats.

Bron: www.dehoefslag.nl (mediapartner Jumping Amsterdam)

Bekijk de barrage (NOS)  

Bekijk hier de volledige uitslag.