Op zondag 7 augustus stond in Boxtel een competitiewedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden op het programma. Er werden door de aanwezige juryleden hoge scores uitgedeeld aan de top van het klassement. Bij de vijfjarigen was Dirk-Jan van de Water met Le Vixen de uitschieter en duidelijke winnaar. De rubriek voor vierjarige dressuurpaarden werd gewonnen door Charissa Buurmeijer met No Limit.

De vier- en vijfjarige paarden werden in Boxtel beoordeeld door juryleden Maarten van der Heijden en Jacques van der Harst die hoge punten kwijt konden in beide rubrieken. Volgens jurylid Jacques van der Harst heeft de jury met name bij de vierjarigen vooral gelet op de manier van rijden. Hij legt uit: “Bij jonge paarden willen we graag zien dat ze vriendelijk worden voorgesteld. De manier van rijden was vandaag voor ons echt bepalend. De paarden moeten in harmonie en met een nette correcte aanleuning door de baan gaan. Hij moet in zijn waarde gelaten worden en de mogelijkheid krijgen om op eigen benen te lopen. Bij de gehele top van het klassement was hier zeker sprake van en daar waren we ook echt van onder de indruk. De winnaar Charissa Buurmeijer met No Limit was het toonbeeld van harmonisch rijden. Daar hebben we van genoten. Het paard werd zeer vriendelijk voorgesteld en je zag dat hij met plezier zijn werk deed. Dat levert dan ook hoge scores op. Dat geldt ook voor de nummer twee Robin Heiden met New Market en nummer drie Aniek de Laat met Newton M.”

Vijfjarigen
Bij de rubriek voor vijfjarige dressuurpaarden was er geen enkele twijfel mogelijk over de winnaar. Vanwege verschillende uitvallers was het aantal combinaties in de rubriek helaas beperkt. Dirk-Jan van de Water stak met kop en schouder boven de concurrentie uit en scoorde met zijn paard Le Vixen een prachtige 86,880, maar liefst negen procent hoger dan de nummer twee Natascha Bernoski-De Cocq met Medoc. Jurylid Jacques van der Harst was daar heel duidelijk over: “Het verschil was inderdaad heel groot. Dirk-Jan van de Water was met zijn paard Le Vixen duidelijk de uitschieter en een toonbeeld van rust en vertrouwen. Vanaf het moment dat hij de baan binnen reed, zeiden we als juryleden al tegen elkaar: ‘dat komt wel goed.’ Le Vixen werd mooi bergop en van de hand af gereden, waardoor het paard de kans kreeg om zijn rug volledig te gebruiken. Ook zagen we mooi achterbeengebruik en werd hij voldoende op lengte voorgesteld. De zelfgedragenheid van de paarden was bij enkele andere combinaties nog onvoldoende maar bij Dirk-Jan van de Water was dat zeker dik in orde. Bij de nummer twee Natascha Bernoski-De Cocq met Medoc hadden we ook graag iets meer zelfgedragenheid willen zien, hoewel dit paard heel professioneel werd voorgesteld.”

Uitslag Subli Competitie Jonge Dressuurpaarden 7 augustus Boxtel

Vierjarigen
1. Charissa Buurmeijer – No Limit, 87,200
2. Robin Heiden – New Market, 86,640
3. Aniek de Laat – Newton M, 85,640

Vijfjarigen
1. Dirk-Jan van de Water – Le Vixen, 86,880
2. Natascha Bernoski -De Cocq – Medoc, 77,840

De volgende wedstrijd van de Subli Competitie voor Jonge Dressuurpaarden wordt verreden op 4 september in Tolbert. Kijk voor de volledige kalender en een tussenstand van de competitie op www.subli.nl/competitie-jonge-dressuurpaarden.