Op de nationale dressuuravond werd het zilveren para-dressuurteam met de amazones Rixt van der Horst, Demi Vermeulen, Sanne Voets en Frank Hosmar aangevuld met de individuele deelneemster Nicole den Dulk beloond met de DVB Foundation Award 2014. Het was de eerste keer dat het meest succesvolle team para-dressuur ooit zich in vol ornaat toonde aan het Nederlandse publiek. Na een korte demonstratie, begeleid door de trotse bondscoach Joyce Heuitink, werd de drie jaar geleden ingestelde jaarprijs voor de aangepaste sport uitgereikt door een lid van de jury-commissie, oud-paralympiër Joop Stokkel.

Uit het juryrapport: “De gehele afvaardiging naar het WK in Caen heeft de Nederlandse para-sport een uitzonderlijke dienst bewezen. Dat heeft iedere combinatie voor zich gedaan door het nemen en volharden in juiste trainingsbeslissingen. En dat heeft het team met elkaar samen gedaan, door als geheel op te treden, door elkaar te steunen en door gebruik te maken van alle steun die er was. Dat laatste is mede mogelijk gemaakt door de professionalsering bij de KNHS met een fulltime bondscoach para-dressuur. De resultaten zijn er. Het team heeft al een kwalificatie voor de Paralympics 2016”.

De bijzondere prijs van DVB Foundation, de stichting rond Olympische amazones Coby en Marlies van Baalen, heeft mede als doel de aangepaste dressuur de aandacht te bezorgen die zij verdient.

De DVB Foundation Award 2014 bestaat uit een fraai houten plakkaat met daarop de vergulde hoefijzers met inscriptie van het dubbel gouden medaillepaard van Van der Horst, Uniek. De geldprijs van €1000,- die verbonden is aan de prijs kan door het team in eendrachtig overleg besteed worden aan een zelf gekozen doel in de aangepaste dressuursport ter stimulering van het therapeutisch effect van paardrijden.

Op vrijdagmorgen 30 januari begint de dag voor aanvang van de Grand Prix Wereldbekerkwalificatie eerst met de KNHS-Para Dressuur Trophy. Dit is de wedstrijdserie voor de aangepaste dressuursport met steun van Rabo Foundation.

Bron: DVB Foundation