MAASTRICHT (KNHS) – Op de openingsdag van Jumping Indoor Maastricht heeft Yvette van Geenen (Ulft) de eerste kwalificatiewedstrijd van de KNHS-BMC Para Equestrian Cup gewonnen. Met het paard BMC Uzarro (v. Karandasj) scoorde de amazone in Grade II een totaalpercentage van 70.275%in de kür op muziek. Met deze prestatie heeft Van Geenen een startbewijs bemachtigd voor de finale van de competitie op het CHIO Rotterdam in juni 2010.

Tot afgelopen weekend was het maar de vraag of Yvette van Geenen in Maastricht aan de start kon komen. Geveld door een nekhernia was de amazone twee weken lang aan bed gekluisterd. ‘Gelukkig kon Natascha Meijer van Stable Enable Uzarro in conditie houden, ik rijd pas weer sinds drie dagen.’ Toch was de ambitieuze Yvette vastbesloten om op JIM te starten. ‘Het is alles of niks. Vorig jaar reed ik een clinic in Maastricht en maakte Uzarro zich nog groot en sterk. Het afgelopen jaar heeft hij zich met alle opgedane wedstrijdervaring enorm ontwikkeld. Ik heb hem niet te lang los gereden, en het voelde goed. Ook nu maakte hij zich imposant groot, maar werkte dat alleen maar in mijn voordeel.’ Dat de finaleplaats binnen is weerhoudt haar niet om deel te nemen aan de selectiewedstrijden. ‘Mijn volgende doel is een plek op de startlijst van de kwalificatiewedstrijd op Jumping Amsterdam en het seizoen internationale wedstrijden, met bijvoorbeeld het Belgische Moorsele in april. Voorzichtig zijn we al bezig met Kentucky, maar liever stel ik mijn doelen in eerste instantie op korte termijn.’

Sanne Voets (Berghem) verdiende op woensdag 25 november de tweede prijs in de KNHS-BMC Para Equestrian Cup. Met de Florestan-nakomeling Vedet haalde de amazone met haar kür op de klanken van Ilse de Lange een eindresultaat van 69,225% in Grade IV. Ook zij is hiermee verzekerd van een startbewijs voor Rotterdam. Glasten Krapels en Matador grepen hier met een derde plaats net naast. De kür van de ruiter uit Halfweg werd door juryleden Hanneke Gerritsen en Ineke Janssen gewaardeerd met een percentage van 69,050%. De volgende selectiewedstrijd waar punten gehaald kunnen worden voor een kwalificatie voor Jumping Amsterdam vindt plaats op 19 december in Heinkenszand.

Uitslag KNHS-BMC Para Equestrian Cup
kwalificatiewedstrijd Jumping Indoor Maastricht 25-11-2009

1) Yvette van Geenen met BMC Uzarro (Ulft) 70,275%
2) Sanne Voets met Vedet (Berghem) 69,225%
3) Glasten Krapels met Matador (Halfweg) 69,050%
4) Sandra Groeneveld met Joppe van de Smalbemde (Doorn) 66,675%
5) Demi Vermeulen met Luca (Zevenaar) 63,900%
6) Gert Bolmer met Triumph (Den Ham) 63,075%
7) Joyce van Oosten met MVO’s Champion (Bergen) 62,850%

Kalender
Selectiewedstrijd op 19 december 2009 in Heinkenszand
Selectiewedstrijd op 9 januari 2010 in Zuidwolde
Kwalificatiewedstrijd tijdens Jumping Amsterdam 22 januari 2010
Selectiewedstrijd op 14 februari 2010 in Liempde
Selectiewedstrijd op 14 maart 2010 in Uden
Kwalificatiewedstrijd tijdens Indoor Brabant 25-28 maart 2010
Finale tijdens CHIO Rotterdam juni 2010