LYON (KNHS) – Adelinde Cornelissen (Nijkerk) en Jerich Parzival N.O.P. (v. Jazz) hebben ook de tweede Reem Acra FEI World Cup kwalificatiewedstrijd van het seizoen, die in het Franse Lyon werd verreden, gewonnen. Zij lieten de Duitse combinatie Fabienne LÅ ±tkemeier met D’Agostino nipt achter zich, terwijl ook Ulla Salzgeber met Herzruf’s Erbe dicht in de buurt beleef. Danniëlle Heijkoop (Rotterdam) eindigde met Kingsley Siro N.O.P. als vierde, terwijl Hans Peter Minderhoud (Harskamp) en Glock’s Flirt negende werden.

Bondscoach Wim Ernes was van mening dat Jerich Parzival N.O.P. in de KÅ ±r beter liep dan in de Grand Prix. “Parzival stond in de KÅ ±r nog beter afgestemd aan de hulpen en liep nog beter door zijn lijf. In de tweede pirouette naar links verloor Parzival even zijn balans en dat koste punten. Jammer was dat Adelinde op een bepaald moment even voor de muziek aan reed, maar dat kwam omdat ze even feller reed. De appuyementen waren zowel in draf als in galop heel mooi scherp gereden”, aldus Ernes, die ook van mening was dat de draf van Parzival uiterst expressief was en dat de door Adelinde en Parzival getoonde KÅ ±r door een zeer hoge moeilijkheidsgraad werden gekenmerkt.

Daniëlle Heijkoop die met Kingsley Siro N.O.P. als vierde eindigde stelde haar paard met een hele mooie stille aanleuning voor. “Hun hoogtepunten waren zonder meer de schitterend uitgevoerde piaffe onderdelen. Zowel de changementen om de pas als om de twee werden sterk uitgevoerd. Jammer was dat Daniëlle in de ingebouwde reservelijn nogmaals de changementen reed en daarin een foutje kreeg, wat haar resultaat drukte”, vertelde Ernes.

Ook over Hans Peter Minderhoud en Glock’s Flirt had de bondscoach lovende zaken te melden. “Flirt ging met heel veel schwung in zijn lichaam door de baan en de draf appuyementen werden zeer fraai uitgevoerd. Daarbij toonde het paard gedurende de gehele KÅ ±r heel veel impuls en uitstraling. Jammer was dat in de piaffe net te weinig balans werd getoond”.

Uitslag Reem Acra FEI World Cup KÅ ±r:
1) Adelinde Cornelissen (Nijkerk) – Jerich Parzival N.O.P. (Jazz x Ulft) – 80.300%
2) Fabienne LÅ ±tkemeier (Dui) – D’Agostino (De Niro x Shogun xx) – 80.050%
3) Ulla Salzgeber (Dui) – Herzruf’s Erbe (Herzruf x Caletto I) – 79.325%
4) Daniëlle Heijkoop (Rotterdam) – Kingsley Siro (Gribaldi x Hemmingway) – 78.450%
9) Hans Peter Minderhoud (Harskamp) – Glock’s Flirt (Florestan x Gauguin de Lully) – 75.875%

Tussenstand:
1) Adelinde Cornelissen – 37
1) Agnete Kirk Thinggaard (Den) – 37
3) Valentina Truppa (Ita) – 30
10) Edward Gal – 2010) Hans Peter Minderhoud – 20
19) Daniëlle Heijkoop – 13

bron:  KNHS