AMSTERDAM (KNHS) – Albert Zoer met Oki Doki en Anky van Grunsven met IPS Salinero zijn met overmacht de winnende combinaties van de Rabo Rankings 2007 geworden. Dit betekent dat zij de best presterende Nederlandse dressuur- en springcombinatie zijn van het afgelopen jaar. Maandenlang voerden springruiter Zoer en dressuuramazone Van Grunsven de klassementen aan, zodat hen de zege in de eindstand niet meer kon ontgaan.

Zowel Van Grunsven (Erp) en IPS Salinero als Zoer (Echten) en Okidoki hebben het afgelopen jaar enorme successen geboekt. Hoogtepunten waren de gouden teammedailles op het EK dressuur in Turijn en het EK springen in Mannheim. Springruiter Jeroen Dubbeldam (Weerselo), die eveneens deel uit maakte van het gouden springteam, eindigt met BMC Up and Down op de tweede plaats in de eindstand. Ben Schröder (Tubbergen) volgt met BMC Rubert, die helaas eind oktober verkocht werd naar Ierland, op plaats drie.

In de eindstand van de Rabo Ranking Dressuur eindigt Imke Schellekens-Bartels (Hooge Mierde) met haar merrie Hunter Douglas Sunrise op de tweede plaats, voor Anky van Grunsven met IPS Painted Black.

Tijdens het Join Jumping Gala op woensdagavond 23 januari op de vooravond van Jumping Amsterdam ontvingen de drie hoogstgeplaatste ruiters uit handen van Vincent Pijpers, lid van het managementteam directoraat Rabobank Nederland, een cheque van respectievelijk €5.000,-,
€ 3.000,- en € 1.750,-. Arend Zoer en Anky van Grunsven ontvingen als eigenaren van de winnende paarden een mooi beeld uit handen van KNHS-voorzitter Martien van den Heuvel. Van den Heuvel roemde de ruiters en eigenaren vanwege het afgelopen succesvolle paardensportjaar.

Wat is de Rabo Ranking?
De Rabo Ranking laat zien welke Nederlandse dressuur- en springcombinaties het beste in de sport presteren. De ranglijst wordt samengesteld op basis van internationale resultaten die meetellen voor de FEI-wereldranglijst en op basis van scores die behaald worden op de grotere nationale wedstrijden op het hoogste niveau. In tegenstelling tot de FEI-wereldranglijst worden de punten niet toegekend aan een ruiter, maar aan een combinatie. De actuele ranking wordt maandelijks gepubliceerd. Aan het eind van het jaar wordt er een prijzenpot van € 15.000,- per discipline verdeeld over de hoogstgeplaatste combinaties op de Rabo Ranking. De eigenaren van het winnende paard krijgen een ereprijs.