Vanmiddag ging Albert Zoer er met de zege vandoor in de Telegraaf prijs op Jumping Amsterdam. De Drentenaar startte de 10-jarige ruin Freedom (v. Larino) in de klasse ZZ over 1.35m en liet alle balken in de lepels liggen. Zoer voltooide de barrage in 29.08 seconden. 12 combinaties streden in de barrage om de prijzen. Dennis van den Brink bemachtigde met de 8-jarige Hamora o (v. My Lord Carthago) de tweede plaats. Derde werd Annette Wolf, die de teugels van de 11-jarige Ewoud J (v. Tangelo van de Zuuthoeve) in handen had.

Voorzichtig paard

Zoer: “Mijn rit verliep vanaf het begin tot aan het eind super. Mijn paard is heel voorzichtig, waardoor ik in de barrage risico’s durfde te nemen. Ik kon een mooie korte draai maken naar hindernis 4. Ik hoef zelf niet te denken dat hij een fout maakt. Daarom kan ik iets gewaagder de barrage rijden.”

Vooraan eindigen

“Ik vond het heel leuk dat ik in de Klasse Z tweede werd en deze rubriek won. Ik ging met Freedom en Isa Tella van huis met het idee dat ik met beide paarden vooraan kon eindigen, maar het moet op zo’n dag nog wel even gebeuren,’’ aldus Zoer.

Bevestiging

Zoer: “Deze overwinning is voor mij een bevestiging dat mijn paarden goed in vorm zijn. Freedom en Isa Tella zijn allebei paarden voor de toekomst. Freedom is een heel fijn paard dat van de laatste 10 wedstrijden er 9 gewonnen heeft.’’  

Bekijk hier de uitslag

Foto: Digishot

Eline Korving van Horses.nl in opdracht van Jumping Amsterdam