Het Friendship Sports Centre, het enige centre ter wereld gebouwd voor mensen met een beperking

Ieder kind moet kunnen sporten. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt.  

Onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind. Kinderen met een beperking hebben dit extra hard nodig, maar kunnen niet meekomen op een gewone sportclub. 

Is er voor deze kinderen ook ergens een plek om te groeien? Gelukkig wel. Op het Friendship Sports Centre. (www.friendshipsc.nl) Het enige sportcentrum ter wereld, volledig uitgerust voor kinderen en jongeren met een beperking. Twee voetbalvelden, een sintelbaan, een verspringbak, een extra verwarmd zwembad, een aangepaste fitnessruimte, sportzaal en dojo. 

 

Een topsportomgeving met meer mogelijkheden dan ze ooit hebben durven dromen. Sporten, vallen en opstaan, vrij bewegen. Hier kunnen ze alles. 

 

Maar er is meer dan sport alleen. Het Friendship Sports Centre is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om de arbeidsmarkt op te komen. Het Friendship Sports Centre biedt een veilige en vertrouwde omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft. 

 

Geld mag voor kinderen en jongeren met een beperking geen reden zijn om niet te sporten. Maar geld is wel nodig, om deze bijzondere plek open te houden.  

MEER NIEUWSBERICHTEN