Afscheid van Carambole

Met meerdere grote successen presteerde hij sinds jongs af aan fenomenaal onder het zadel van onze sportief adviseur. Carambole, hét toppaard van Willem Greve neemt op zaterdag 28 januari, voorafgaand aan de Anemone Horse Trucks Grote Prijs van Amsterdam powered by Stoeterij Sterrehof, afscheid van het publiek in de RAI op Jumping Amsterdam. 

Carambole (Cassini I x Concerto II) behoort tot de absolute grootheden van zijn generatie. Carambole, gefokt door de bekende Holsteiner-fokker Jens Ritters, werd in 2006 voorgesteld op de Holsteiner-keuring. De toen 1,64m metende hengst ging dwars door het lijntje en keek nergens van op. Tijdens zijn verrichtingstest in Duitsland slaagde hij daar met een tien voor het vrijspringen en een springindex van 199,39.

“Ik gun hem echt een mooi afscheid”
Daarna kwamen Gerardus Post en Jan Greve in beeld. Zij haalden Carambole naar Nederland. In de sport presteerde de imponerende hengst van jongs af aan fenomenaal onder het zadel van Willem Greve; zijn spectaculaire overwinning in de Grote Prijs van Jumping Amsterdam zal bij velen nog op het netvlies staan. De afsluitende 0-ronde tijdens de finale van de Nations Cup in Barcelona 2021 zijn als de spreekwoordelijke kers op de taart. Zaterdagavond op Jumping Amsterdam staat de ceremonie gepland. “We hadden dat eigenlijk in 2022 al willen doen, want toen wisten we al dat hij met wedstrijdpensioen zou gaan, maar ging het vanwege corona niet door”, vertelt Willem over het officiële afscheid van Carambole. “We hebben er bewust voor gekozen om hem afscheid te laten nemen op het moment dat hij op zijn top was. Hij verdient dat gewoon en ik gun hem echt een mooi afscheid. Dan is er niets mooiers dan dat te doen op mijn ‘eigen’ concours in Amsterdam en voor het leukste publiek van de hele wereld.” 

MEER NIEUWSBERICHTEN