Aftellen naar The Top of Dressage met Lotje Schoots en Patrick Berends 

Er is al veel over gesproken, de ‘artiesten’ van de woensdagavond zijn allen voorgesteld en hebben hun enthousiasme uitgesproken. Maar de organisatoren van deze unieke avond hebben we nog niet gehoord. Tijd om eens te bellen met Lotje Schoots en Patrick Berends!   

Jongste deelneemster 

Lotje: “Patrick en ik hebben beiden een band met Jumping Amsterdam. Ik reed er al met mijn pony’s, was zelfs de jongste deelneemster ooit, het was mijn thuis concours. Patrick had één van de grootste ruitersportzaken van Nederland op de rand van Utrecht en Amsterdam en stond met zijn stand op Jumping, want daar kwam zijn hele doelgroep. Inmiddels zijn we er ieder jaar samen. Patrick staat er met een stand van KM en we hebben een VIP-tafel gereserveerd. De sfeer in Amsterdam is zo bijzonder, het is gewoon HET evenement van het jaar.”  

Educatief avondje uit  

Patrick: “Eerdere edities van The Top of Dressage organiseerden we in De Meern, bij De Voornruiters. Maar vanwege het succes zijn we die locatie ontgroeid. Juist vanwege de band met Jumping Amsterdam willen we ons evenement nu daar organiseren. In overleg met Irene kwam van het een het ander en dit is ook echt een locatie waarop we kunnen doorgroeien. Het strodorp, de sfeer, het is echt een feestje om er te zijn. En dat is het doel, een feestje. Een educatieve avond, maar ook een avondje uit.”  

Van basis tot Grand Prix  

Lotje vertelt weer verder: “We wilden een avond organiseren die voor een groot publiek aantrekkelijk is. Aan de éne kant heeft het programma niets nieuws, aan de andere kant, waar zie je zo veel top combinaties bij elkaar in het openbaar? Laat staan allemaal op één avond terwijl ze elkaar ook nog trainen. Dressuur lijkt individueel, maar tijdens de woensdag voorafgaand aan Jumping Amsterdam laten we zien dat de top ook prima samengaat met de top. De bedoeling is dat we in stapjes het hele programma gaan uitwerken, van basis tot en met Grand Prix. De paarden die de ruiters meenemen blijft een verassing, maar deze ruiters hebben alleen maar toppaarden, dus dat zit wel goed.”   

Programma 

Patrick: “Vanaf 17.00 uur gaan de deuren van de RAI open. Het strodorp is dan ook al gereed en open, dus het sfeertje van Jumping Amsterdam kan meteen volop beleefd worden. Vanaf 17.30 uur staat de nieuwe rubriek voor de U25 ruiters op het programma, de Lövsta Future Challenge International Tour. Aansluitend barst The Top of Dressage los. Naast de ruiters zal er ook een muzikaal optreden zijn en natuurlijk ontbreekt de echte Amsterdamse sfeer niet. Ook leuk is dat er een telefoonnummer zal komen waar het publiek hun vragen heen kan appen. En voor instructeurs zijn er licentiepunten te behalen. Tenslotte kan er natuurlijk maar één een avond als deze aan elkaar praten, de enige echte Voice of Holland, Bert de Ruiter.” 

Kaarten  

Wie nog niet enthousiast was, is het nu. Van het programma verder naar de vraag hoe we binnenkomen, wat zijn de mogelijkheden? Lotje: “De VIP tafels en VIP plaatsen zijn al uitverkocht, dat ging heel snel. Er zijn nog een aantal tribunekaarten beschikbaar die te koop zijn via Ticketpoint.”   

Sponsormogelijkheden  

Voor wie zijn naam aan deze avond wil verbinden, er zijn talloze leuke reclamemogelijkheden.  

Uniek in zijn soort 

Ook duidelijk, aan alles lijkt gedacht. We zijn benieuwd, het is een hele organisatie zo’n avond, terwijl Lotje en Patrick er al om bekend staan hoe druk ze zijn en wat ze allemaal doen. De vraag waarom The Top of Dressage wordt georganiseerd wordt snel beantwoord. Lotje: “Omdat we merkten dat er behoefte is aan zo’n avond. Er is helemaal niets soortgelijks. Er zijn wel clinics, maar die zijn vaak kort en snel, maar iets echt educatiefs, dat is er niet. Wij willen laten zien hoe topruiters echt trainen, hoe die weg is van basis tot Grand Prix, die gaat verre van vanzelf. We willen dat de aanwezigen echt geïnspireerd naar huis gaan.” Patrick vult weer aan: “Het wordt een avondje uit voor de echte dressuurliefhebber, maar zeker ook voor alle liefhebbers van de sport die onze Nederlandse toppers eens live aan het werk willen zien. Er zullen 75 stands in het strodorp aanwezig zijn waar naar hartenlust gewinkeld kan worden, maar ook gezellig een hapje en drankje genuttigd kan worden.”   

Lotje en Patrick hebben er zin in, zoals ook alle ruiters en instructeurs enthousiast waren toen ze voorgesteld werden. Naast Carré, de grachten, de Dam, en Jumping Amsterdam, heeft onze hoofdstad er een topevenement bij, The Top of Dressage! Geef mij maar Amsterdam, dat is mooier dan Parijs…….   

THE-TOP-OF-DRESSAGE-23

MEER NIEUWSBERICHTEN