Charissa van der Poel wint 1.10m: ‘Het was altijd al een droom om op Jumping Amsterdam te rijden’

De 15-jarige Charissa van der Poel was zojuist de beste in de Aeres MBO Barneveld Prijs. In het 1.10m zette ze een fantastische foutloze ronde neer met de twaalfjarige schimmel Bad Boy (v. Zilverstar T). Haar tijd van 29,95 seconden was ruim genoeg voor de winst. Mienie Vos deed met de 16-jarige KWPN’er Don Diablo (v. Verdi) een poging om Charissa voor te blijven, maar het lukte haar net niet. Met haar tijd van 30,20 seconden eindigde ze op de tweede plaats. Margreet Dirksen maakte de top drie compleet met de 13-jarige Guapa (v. Cantos). Ze reed met de merrie een foutloze ronde in 30,61 seconden.

Goede voorbereiding

‘’Ik heb me heel goed voorbereid samen met mijn trainer Frans Pol en met mijn vader. Ik heb er alles aan gedaan. Mijn paard was topfit. Ik weet dat mijn paard kan winnen. Het ligt aan mij als hij fouten maakt. Toen hij foutloos bleef in de eerste omloop was ik al heel blij. Ik heb er geen woorden voor.’’

Laatste lijn vol gas

Charissa had een plan voor de barrage. ‘’Ik ging een keer voorlangs en de laatste lijn heb ik vol gas gereden. Hij kan het gewoon. Hij is echt een topper. Het publiek dat mij aanmoedigde heb ik niet gehoord. Ik was alleen maar bezig met de barrage.’’

Blind aan rechteroog

Bad Boy is sinds dat hij drie jaar is blind aan zijn rechteroog. ‘’Dit ging lange tijd goed, maar op een gegeven moment kreeg hij migraine, waardoor ze het oog eruit hebben gehaald op negenjarige leeftijd. Er is een bal voor teruggeplaatst. Hij heeft daar geen last van. Ik merk het niet echt met rijden. Soms springt hij naar rechts, omdat hij aan deze kant niks ziet.’’

Droom

‘’Het is voor mij de eerste keer op Jumping Amsterdam. Het was altijd al een droom. Ik hoop hierna de overstap te maken naar het 1.20m en dan rustig door te groeien. Ik ga hier wel de tijd voor nemen. Als de basis goed is gaat het later makkelijker. Hopelijk kan ik zo hoog mogelijk komen met hem.’’

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

MEER NIEUWSBERICHTEN