Charlotte Fry: ‘Een droom is uitgekomen’

Charlotte Fry reed vanmiddag met Everdale (v. Lord Leatherdale) de sterren van de hemel in de kür op muziek op Jumping Amsterdam. Met 88,180% werd ze door alle juryleden aan kop geplaatst. Met deze score bleef ze Isabell Werth voor, die net als in de Grand Prix als tweede eindigde. In het zadel van Quantaz reed Werth ook een goede proef, die gewaardeerd werd met 86,455%. Marieke van der Putten was met Torveslettens Titanium Rs2 N.O.P. de beste Nederlandse en eindigde op de zevende plaats met 79,725%.

Extra speciaal

Charlotte Fry:” Er komt een droom voor mij uit nu ik op Jumping Amsterdam twee proeven heb gewonnen. Het is extra speciaal, omdat het een ontzettend sterk deelnemersveld was. Everdale voelde weer super goed aan, ik kon niet meer vragen van hem. De sfeer was vanmiddag geweldig. Het publiek moedigt elke combinatie aan. Het is voor iedereen fantastisch om hier te rijden. Het zat helemaal vol. Ik heb met Everdale en Glamourdale twee toppaarden op dit moment. Ik hoop dat ik naar de Olympische Spelen mag dit jaar, maar weet nog niet met welk paard.’’

Teamwork

Isabell Werth was blij met hoe Quantaz liep. ‘’Hij was echt bij mij. Het was voor hem de eerste wedstrijd na het EK in Riesenbeck afgelopen zomer. Gisteren toen ik de ring in kwam, was hij gespannen, maar dat was vandaag niet zo. Het is geweldig dat hij nu meer op mij geconcentreerd was. Het was echt teamwork. Het was voor mij geweldig om weer in deze sfeer te rijden. Amsterdam is echt een speciale wedstrijd. Ik ga mijn best doen om me te kwalificeren voor de Olympische Spelen in Parijs. Het is niet zo makkelijk om in het Duitse team te komen. We zullen het zien.’’

‘Ik rijd graag in Amsterdam’

‘’Touchdown kan alle onderdelen erg goed’’, aldus Patrik Kittel. ‘’Het concours is super georganiseerd. Alles is voor ruiter en paard super geregeld. Daarom rijd ik hier graag. Ik hoop dat ik op de Olympische Spelen in Parijs mag rijden. Ik heb het geluk dat ik een hoop goede paarden heb. Ik doe mijn best. Elke ruiter droomt ervan om op de Olympische Spelen te rijden.’’

‘Droom om naar de Olympische Spelen te gaan’

Marieke van der Putten was de beste Nederlander. ‘’Ik ben super blij. De kür ging erg goed. Het is voor mij een droom om naar de Olympische Spelen te gaan. Ik moet nog een hoop doen om net zo goed te zijn als Charlotte, Isabell en Patrik.’’   

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

 

MEER NIEUWSBERICHTEN