Charlotte Fry: ‘Everdale wordt steeds beter’

Charlotte Fry en Everdale waren vandaag de sterksten in de Grand Prix die voorafging aan de kür op muziek die morgen op Jumping Amsterdam plaatsvindt. De Britse stalamazone van Gert Jan en Anne van Olst scoorde bijna een procent hoger (77,761%) dan Isabell Werth met Quantaz (76,869%). Patrik Kittel haalde met Touchdown ook het podium door 75.848% bij elkaar te rijden. Op de zesde plaats was Marlies van Baalen met Habibi DVB de beste Nederlandse (73.609%).

‘Niet verwacht om te winnen’

Charlotte Fry was erg blij met haar proef. ”Everdale was vandaag geweldig. Hij voelde super. Hij wordt steeds beter. Ik had niet verwacht dat ik zou winnen, want Isabell had met Quantaz een hele goede proef. Maar Everdale is in vorm en gaat steeds beter.”

Niet naar Riyadh

Met de kür van morgen nog te gaan ziet het ernaar uit dat Charlotte Fry naar de Wereldbekerfinale in Riyadh zou kunnen gaan, maar de trip naar Saudi-Arabië staat niet op de planning. ”Dat is erg ver weg en ons belangrijkste doel voor dit jaar zijn de Olympische Spelen in Parijs. Ik vind het super leuk om wereldbekerkwalificaties met Everdale te rijden en hem deze winter in de spotlights te zetten. Het is ver weg en kost veel tijd. Ik hoop dat ik ook de wereldbekerkwalificatie in Den Bosch mag rijden. Dat is een thuiswedstrijd voor mij.”

Coole kür

Charlotte wil haar prestatie van vandaag graag herhalen in de kür. “Daar ga ik natuurlijk wel voor. We hebben een hele coole kür. We gaan ervan genieten.”

Geweldige sfeer

Fry rijdt heel graag op Jumping Amsterdam. “Maar alle ruiters kijken uit naar dit evenement Het is goed georganiseerd voor de ruiters en paarden. En de sfeer is geweldig.”

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

 

MEER NIEUWSBERICHTEN