Daniel Deusser: ‘Bingo is een echte vechter, hij wil winnen’

Daniel Deusser was gisteravond in de Telegraaf Prijs pijlsnel in de barrage met Bingo Ste Hermelle (v. Number One d’Iso) en reed naar de winnende tijd van 41,81 seconde. Hij versloeg daarmee in het 1.50m zijn landgenoot Hans-Dieter Dreher met Elysium (v. Zirocco Blue) die op dat moment al lang aan de leiding stond. Deusser was maar liefst 2,22 seconde sneller dan Dreher. Derde werd Eduardo Alvarez Aznar met Bentley de Sury (v. Sunday de Riverland). Hij reed de barrage foutloos in 44,60 seconde.  

‘In de barrage had ik een paar hele korte wendingen’
Daniel Deusser had geen perfecte start, maar de rest van zijn barrage liep vloeiend. ‘’Gelukkig mocht ik als een-na-laatste de barrage rijden. De andere ruiters reden in de barrage van hindernis 1 naar 2 één galopsprong minder dan ik. Daardoor had ik niet een perfecte start, maar vanaf hindernis 2 tot aan het einde liep alles heel vloeiend. Ik kon de rest van het parcours overal voorwaartse afstanden rijden. Bingo Ste Hermelle is heel erg snel, zowel in de wending als op de sprong. In de barrage had ik een paar hele korten wendingen en aan het einde was ik bijna drie seconde sneller dan Hans-Dieter Dreher.’’

‘Bingo is een echte vechter’
‘’Ik heb al veel wedstrijden met hem op 1.50m- en 1.60m-niveau gewonnen. Hij is heel slim in het parcours en een echter vechter. Hij wil winnen.’’

‘Ik start Bingo en Tobago in Den Bosch’
‘’Ik ben in de luxepositie dat ik met Bingo Ste Hermelle, Tobago Z en Killer Queen drie paarden voor het hoogste niveau heb. Killer Queen is op dit moment in Amerika. Ik wil haar in februari nog in Wellington rijden. Als alle paarden gezond blijven, hoop ik dat ik nog veel wedstrijden winnen kan. Ik ben van plan om aan The Dutch Masters deel te nemen. Bingo en Tobago rijd ik dan ook in Den Bosch.’’

MEER NIEUWSBERICHTEN