De jeugd krijgt een stem tijdens Jumping Amsterdam 

Wat is paardenwelzijn en hoe zit de paardensport eruit in de toekomst? Tijdens Jumping Amsterdam vond de masterclass ‘Besturen’ plaats van het KNHS Young Leaders Program. Deze masterclass is speciaal voor jeugdleden, die mee willen denken en praten over de paardensport. KNHS ziet dat de jeugd de toekomst heeft en investeert in de jeugd. Niet alleen in getalenteerde jeugdruiters, maar ook zeker in de jongeren met talent voor besturen en organiseren. Sinds 2019 is er het ‘Geef de jeugd een stem’ masterclass traject. Dit is speciaal voor jongeren, die de ambitie hebben om bestuurder te worden of al actief zijn als bestuurder binnen hun vereniging of regio. Het is een onderdeel van het KNHS Young Leaders Program, speciaal voor KNHS leden tussen de 16 en 26 jaar. 

Afgelopen weekend tijdens Jumping Amsterdam mochten 38 Young Leaders hun masterclass ‘Besturen’ volgen. Voor deze masterclass werd samengewerkt met Nomads of Change. De trainers hebben de Young Leaders twee dagen laten werken aan het ontwikkelen van hun eigen visie op de toekomst van de paardensport door het stimuleren van de eigen-wijsheid van de jongeren. 

Irene Wolfs (bestuurder Jumping Amsterdam), was 1 van de bestuurders, die in gesprek ging met de Young Leaders. Zij ziet de verandering in de paardensport en vernieuwende ideeën vanuit de Young Leaders. ‘Door verschillende generaties met elkaar in gesprek te brengen ontwikkel je samen een visie en dat is noodzakelijk in deze tijd’. Irene Verheul (directeur Jumping Amsterdam) vult aan: ‘Jumping Amsterdam heeft een open deur beleid en gaat graag met diverse partijen in gesprek’. Het is goed te ervaren dat jongeren, zoals de Young Leaders zich willen inzetten voor de toekomst van onze paardensport’ Samen komen we verder.

Tijdens het Young Leaders café gingen huidige en oud-bestuurders van KNHS, FNRS en KWPN met de Young Leaders in gesprek. Emile Hendrix (oud-bestuurder KNHS): ‘Het is een goede ontwikkeling, dat KNHS de jeugd de drempel verlaagd in contact te komen met bestuurders middels dit initiatief.’ Jolien van Ballegooijen (bestuurder FNRS):’De Young Leaders kwamen echt met goede en interessante vragen, die ook mij als bestuurder weer inspireren. Mooi dat dit initiatief er is.’

Als je passie voor de paarden hebt, graag jouw bestuurs- en/of organisatieskills ontwikkelt en mee wilt praten over de toekomst van de paardensport? Doe dan mee met het KNHS Young Leaders ‘Geef de jeugd een stem’ masterclass traject. Dit zijn 4 masterclasses verdeelt over 2 jaar en daarom prima te combineren naast je werk/studie en je paard. Meer informatie en binnenkort inschrijven via: https://www.knhs.nl/paardrijden/ylp-geef-de-jeugd-een-stem/

MEER NIEUWSBERICHTEN