Op de nationale dressuuravond van het internationale concours Jumping Amsterdam in de RAI werd gouden para-amazone Sanne Voets (27) uit Berghem verrast met de DVB Foundation Award 2013. Na een korte demonstratie van Sanne Voets en Nicole den Dulk werd de twee jaar geleden ingestelde jaarprijs voor de aangepaste sport uitgereikt door lid van de jury-commissie Maarten van der Heijden. Uit het juryrapport: “Sanne Voets is niet te stoppen in het navolgen van een doel. Al jaren geleden ging ze volgens een duidelijk plan te werk om het hoogste resultaat te bereiken. Met de juiste topsport mentaliteit, energie en doorzettingsvermogen heeft ze vol gehouden. Met deze inbreng samen met de directe ondersteuning van haar vader en omgeving is ze tot een geweldig resultaat gekomen. Wat een unieke prestatie om de viervoudig paralympisch kampioene Hannelore Brenner nu juist in de kür te verslaan op het EK in Herning!”

Een nominatie was er voor trainer Chris Haazen die eerder in 2004 en 2008 Philippa Johnson voor Zuid-Afrika naar twee gouden en twee zilveren paralympische medailles coachte. Nu maakte hij de Nederlandse Nicole den Dulk met indrukwekkend resultaat wegwijs in de para-dressuur. “Chris Haazen is een krachtige motor achter de para-sport. Grenzen ontdekken, inzicht, communiceren, samenwerken en streven naar optimale eenheid van ruiter en paard, dat is hem op het lijf geschreven. Vertrouwen op elkaar, dat maakt dat met Chris Haazen trainer, paard en ruiter volledig één worden”, aldus het juryrapport.

De bijzondere prijs van DVB Foundation, de stichting rond Olympische amazones Coby en Marlies van Baalen, heeft mede als doel de dressuur aangepast sporten de aandacht te bezorgen die zij verdient.De DVB Foundation Award 2013 bestaat uit een fraai houten plakkaat met daarop de vergulde hoefijzers met inscriptie van het zilveren en gouden medaillepaard van Voets, Vedet PB NOP. De geldprijs van €1000,- die verbonden is aan de prijs kan door de winnares besteed worden aan een zelf gekozen doel in de aangepaste dressuursport.

Op vrijdagmorgen 24 januari begint de wedstrijddag voor aanvang van de Grand Prix Wereldbekerkwalificatie eerst met de KNHS Para Dressuur Trophy. Dit is de wedstrijdserie voor de aangepaste dressuursport met steun van Rabo Foundation.

Bron:  
DVB Foundation  

Foto: Digishots