Ebba Danielsson: ‘Dit was een grote overwinning voor ons’

 

 

Ebba Danielsson pakte zojuist met afstand de winst in de U25-finale om de Hästens Amsterdam Prijs op Jumping Amsterdam. Met de tienjarige KWPN-goedgekeurde hengst Equus Tame (v. Qlassic Bois Margot) was de Zweedse amazone lest best in een tienkoppige barrage.

Met een razende, foutloze barrage in een indrukwekkende tijd van 30,73 seconde versloeg de pupil cvan Vincent Voorn in een pittig  1.45m-parcours de nieuwe combinatie Hessel Hoekstra met Comthago VDL (v. Comme il Faut). Hoekstra reed de tienjarige Holsteiner foutloos rond in 34,61 seconde. Iris Michels reed verreweg de snelste tijd met de 13-jarige Bugano de l’Abbaye (v. Ugano Sitte). De combinatie kreeg een balk in de barrage en dankte aan haar tijd van 29,60 seconde de derde plaats.

Eigen race

Ebba Danielsson kwam in de barrage maar liefst 3,5 seconden sneller aan de finish dan Hessel Hoekstra. Nam ze niet een beetje teveel risico met haar hengst Equus Tame, met wat minder gas op de plank had ze de U25-finale ook wel kunnen winnen. “Ja, maar ik heb de rit van Hessel helemaal niet gezien. Ik had het barrageparcours bekeken en in m’n hoofd zitten hoe ik het wilde doen. Dat heb ik precies zo uitgevoerd.”

Heel snel paard

“Equus Tame is een heel snel paard, die goed springt. Hij houdt ervan als iedereen naar hem kijkt. Ik rijd hem nu een jaar. Dit was een grote overwinning voor ons. Ik ben heel erg blij.”

Voor het eerst op Jumping Amsterdam

Ebba Danielsson reed voor het eerst op Jumping Amsterdam. “Het is een heel mooi concours en ik kom graag nog een keer terug.”

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

 

MEER NIEUWSBERICHTEN