Esra Nelisse: ‘Deze overwinning vergeet ik nooit meer’

Esra Nelisse snelde vanmiddag met Dominica naar de overwinning in het 1.30m op Jumping Amsterdam. De amazone reed een pijlsnelle barrage met de dochter van Diatendro. Het duo finishte foutloos in 35,14 seconde. Jort Knobben kon met de zevenjarige KWPN’er Lord Blue Esra niet bijbenen. Hij kwam foutloos over de finish in 37,53 seconde. Bobbi Hulsenbeck eindigde op de derde plaats met de 14-jarige Balou. Het paar reed foutloos over de eindstreep in 38,56 seconde.

‘Ik heb het beste eruit gehaald’
‘’Ik vind het zo gaaf dat ik gewonnen heb”, aldus een zeer enthousiaste Esra Nelisse. “Het is niet te beschrijven. Deze overwinning vergeet ik nooit meer. Ik reed voor het eerst op Jumping Amsterdam. Mijn plan was om de barrage rustig te rijden. Toen ik bezig was, hoorde ik het publiek meeschreeuwen en dan kan je niet anders dan het beste eruit halen.’’

Gezellige sfeer
Esra vindt Jumping Amsterdam een heel gezellig concours. ‘’Bij binnenkomst zag ik alle stands en hoe mooi alles eruitziet. Het heeft een hele gezellige uitstraling. Het publiek maakt het helemaal af.’’

Selectiewedstrijd in Nisse
Esra reed één selectiewedstrijd voor Jumping Amsterdam. ‘’In Nisse kwam ik met Dominica aan de start. Ik ging hier zonder verwachtingen heen, maar Domenica sprong hier gewoon erg goed.’’

‘Dominica heeft me nog nooit in de steek gelaten’
‘’Dominica is niet mijn eigen paard, ze is van vrienden van ons. Ik heb de kans gekregen om haar uit te brengen op wedstrijden en daar ben ik heel dankbaar voor. Domenica heeft me heel veel kansen gegeven. Ze is best pittig, maar in het parcours wil ze altijd voor je werken. Ze heeft me nog nooit in de steek gelaten.”

Internationaal starten
“Ik rijd haar sinds dat ze vier is en dit jaar wordt ze zeven. We zijn begonnen in de BB en zijn samen gegroeid naar de klasse Z. Dit is heel gaaf. Dit jaar willen we internationaal gaan starten in het 1.30m en 1.35m. We gaan kijken hoe ze dat aanpakt.’’

MEER NIEUWSBERICHTEN