Eva Kaptein snelt naar winst in 1.20m: ‘Kizzi weet heel goed hoe het spelletje werkt’

Eva Kaptein was zojuist met de 14-jarige BWP’er Kizzi van het Molenhof (v. Catoki) de sterkste in de Steelhead Stables Prijs op Jumping Amsterdam. In de barrage over 1.20m gaf ze alle concurrenten het nakijken door foutloos te blijven en een razendsnelle tijd van 28,85 seconden neer te zetten. Okky Jaspers kon met Jumbo Last Chance (v. Numero Uno) Eva niet bijbenen en moest genoegen nemen met de tweede plaats. De combinatie bleef van het hout af en passeerde de eindstreep in 30,87 seconden. Kelly Jonker werd derde met de achtjarige Lot’s of Luck ECS (v. Toulon). Het paar reed foutloos rond in 30,89 seconden.

‘Naar voren gereden tot aan de finish’

‘’Het ging heel erg goed. Ik had al een paar maanden niet meer op Kizzi gezeten, omdat ik op stage was’’, aldus Eva. ‘’Het is het paard van mijn tante Anne van Vulpen. Zij heeft hem doorgetraind. Vorige week ben ik er weer opgestapt.  In de barrage heb ik alleen maar naar voren gereden tot aan de finish en dit resulteerde in de overwinning. Van nature is het een heel snel paard, die heel goed weet hoe het spelletje werkt. Ik hoef alleen maar mee te rijden en dan maakt hij het af.’’

Eerste keer op Jumping Amsterdam

Eva kreeg een startplek voor Jumping Amsterdam. ‘’Ik vind het heel leuk om op Jumping Amsterdam te rijden. Het is een hele mooie ring, waar je lekker kan rijden. Super tof! Het was de eerste keer voor mij op Jumping Amsterdam. Ik had me al wel twee keer eerder geplaatst, maar dat ging niet door in verband met corona.’’

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

MEER NIEUWSBERICHTEN