Femke de Laat oppermachtig in Subli Cup: ”Geweldig om beide finales te winnen!”

Femke de Laat zette zojuist een fantastische prestatie neer door op Jumping Amsterdam de Subli Cup te winnen bij zowel de vier- als de vijfjarigen. Met de vierjarige Oromance (v. For Romance) was haar score van 89,240% genoeg voor de overwinning. Annemijn Boogaard zat haar wel op de hielen met Oxxi Lena (v. Secret). Zij behaalde 89,040%. Dinja van Liere werd derde met On Air (v. Fontaine TN) met 86,760%. Bij de vijfjarigen schreef De Laat de Subli Cup op haar naam de goedgekeurde KWPN-hengst Network (v. Just Wimphof)..
‘Hij kreeg te gekke cijfers’
Femke de Laat was heel erg tevreden over de proef van Oromance. ”Hij kreeg te gekke cijfers. Ik had een erg goed gevoel. Super dat het dan ook lukt. Ik had echt niet verwacht dat ik zou winnen. Bij de halve finale was ik vijfde en was er een behoorlijke afstand met de rest. In korte tijd heeft hij een hele ontwikkeling doorgemaakt. Hij kijkt hier nergens naar en dan kan je wel scoren.”
‘Vijfde wedstrijd ooit’
De Laat vertelt dat Oromance nog heel weinig ervaring heeft. “Dit is zijn vijfde wedstrijd ooit. Dat zegt ook wel wat over zijn karakter. Hij is heel meewerkend en soms een beetje onzeker. Hij heeft drie hele goede gangen en een mooie uitstraling.”
Plannen
Femke heeft al plannen met Oromance. ”Ik wil de WK-selectie met hem rijden. Misschien gaan we komende zomer ook starten in de Pavo Cup. En natuurlijk gaan we ook weer meedoen met de selecties voor de Subli Cup.”
 
Met de vijfjarige Network (v. Just Wimphof) tekende Femke de Laat ook voor de zege, met de fraaie score van 84,800%. De tweede plaats ging naar Febe van Zwambagt die Newport (v. Glock’s Toto Jr.) naar 73,300% reed. Kim Noordijk bemachtigde de derde plaats met This is Naqueen (v. Trafalgar). De amazone kreeg voor haar proef 72,600%.
‘Hij gaat altijd voor me door het vuur’
”Ik ben ook heel tevreden met de proef van Network”, aldus Femke de Laat. “We hadden wel een klein foutje. Ik had helaas met hem geen baan kunnen verkennen, omdat ik met Oromance al moest rijden. Hij was wel een klein beetje gespannen, maar hij gaat altijd wel door het vuur voor me. Ik kan echt op hem vertrouwen. Ik kreeg hartstikke mooie cijfers, maar er is altijd nog wat te verbeteren. Ik zou de volgende keer net nog meer de verruimingen tonen en nog iets meer ontspanning in de stap.”
KWPN hengstenkeuring
”Ik ga hem verder opleiden. Mijn plan is om de WK-selectie te rijden met hem en nog andere mooie wedstrijden. Volgende week loopt hij ook nog op de KWPN hengstenkeuring. Daar heb ik ook veel zin in.”
‘Droom die uitkomt’
”Ik vind het te gek om op Jumping Amsterdam te rijden en dan is het helemaal geweldig als je dan beide finales wint. Het is voor mij altijd wel een droom die uitkomt als ik hier aan de start mag komen. Ik hoop ooit in de Lichte Tour of in de Grand Prix te starten. Dat is nog wel een doel voor mij.”

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

MEER NIEUWSBERICHTEN