Jong geleerd is oud gedaan, Jumpertjes ochtend

Ook voor de allerjongsten is traditioneel tijd ingeruimd op de zondagochtend. De Novotel Jumpertjes kinderochtend begon net als afgelopen edities met de Bixie & Friends Estafette Race waar de twaalf deelnemers, tussen de vier en twaalf jaar, een onvergetelijke ochtendbeleefden. Alle pony’s, kinderen en ouders deden hun uiterste best en waren eigenlijk allemaal winnaars, maar het allerbeste team bestond uit Joah Gerritsen, Elin van Campen en Lauren Herwerz.

Joah is 5 jaar en reed op haar pony Gummy. Joah woont in Schalkwijk en vond het naar eigen zeggen helemaal niet spannend. Ze wil later graag van de paardrijden haar beroep maken en dan het liefst springen. Haar vader hoort het lachend aan en kijkt trots naar zijn dochter. Hij wil er graag aan toevoegen dat niet alleen Joah veel plezier heeft aan het ponyrijden, maar dat de hele familie er plezier aan beleeft.

Voor Elin van Campen (8) en haar pony Silver (5) is de piste van Jumping Amsterdam geen vreemd terrein. Haar vader Hank is al jaren pistemanager van Jumping en Elin weet niet anders. Stiekem was het eerste begin toch wel een beetje spannend, maar wel heel leuk.

Lauren Herwerz had geluk, er viel iemand uit en ze mocht op het laatste moment invallen. Lauren is 10 jaar en haar pony Charley is 14 jaar. Charley is haar eigen pony en ze woont in Hengelo. Lauren na afloop van haar rit: ”Charley vond het eerst spannend maar hij werd steeds braver gedurende de proef. Mijn droom is om professioneel springamazone te worden. De eerste stap is gezet!

Clinic Kristy Snepvangers

Het programma vervolgde met een clinic van eventing influencer Kristy Snepvangers en het Jumpertjes ponyspringen (70-110 cm). Net als voor de volwassenen, is het ook voor de kinderen een droom om in de arena van Jumping Amsterdam te rijden ondanks dat ze het ook wel spannend vinden. De meesten, maar waarschijnlijk ook de ouders, zullen vannacht slecht geslapen hebben van de zenuwen.

Het parcours in ontworpen Caroline Verhoeve: “Ponyparcoursen ontwerpen is een verhaal apart. Je moet rekening houden met allerlei dingen. Zo wil ik zo weinig mogelijk lange lijnen, omdat pony’s zo ontzettend hard kunnen gaan. Veiligheid gaat voor alles en een kind is iemands kostbaarste bezit waarmee ik niet wil stunten. Ik vind het wel heel leuk om voor pony’s te ontwerpen, want iedereen begint tenslotte bij de pony’s. Ik probeer ze een goed parcours aan te bieden waarvan ze iets leren en waarin ze kunnen genieten”.

Had nog sneller gekund

De familie Vos was goed vertegenwoordigd in de ponyrubriek. De zusjes Mieni en Bethany sprongen beiden mee waarvan de eerste zelfs met twee pony’s. Mieni wist de rubriek te winnen met haar pony Mieke. Tweede werd haar zus Bethany met Bora Boray en als derde mocht Joep Schaap zich opstellen met zijn pony Quick.

We spraken na afloop met een stralende Mieni: “Ik ben bijna 12 jaar en mijn pony is al 12. Zenuwachtig was ik niet. Ik weet wat ik moet doen. De teugels loslaten, een beetje sturen en dan doet Mieke het vanzelf. Mijn rit had eigenlijk nog sneller gekund, maar ik wilde netjes rijden en hield me een beetje in. Met mijn paard ga ik komend seizoen bij de Children rijden en mijn droom is om in het EKteam te komen.”.

MEER NIEUWSBERICHTEN