Jose Woldring–Walker naar 1.30m.-zege: ‘Jumping Amsterdam is de leukste wedstrijd van het jaar’

Jose Woldring–Walker schreef zojuist met de achtjarige merrie Charleyna VI VI (v. Harley VDL) de Stal Bosgoed Prijs op haar naam op Jumping Amsterdam. Ze was de laatste starter in de barrage en deed er alles aan om de overwinning te pakken. Haar foutloze barrage in een tijd van 34,02 seconden was ruim voldoende voor de zege. Tessa Delger tekende voor de tweede plaats met de zevenjarige KWPN’er Melodie V (v. Aganix du Seigneur). De amazone raakte het hout niet aan met het fokproduct van J. Verburgt en zette een tijd van 34,40 seconden op het scorebord. Nicole Botma maakte met de 14-jarige Napoli PP Z (v. Numero Uno) de top drie compleet. Het paar finishte foutloos in 36,42 seconden.
 
Grote galopsprong
 
”Ik ben super blij”, aldus een enthousiaste Jose Woldring. “Deze overwinning is echt fantastisch en mijn paard sprong geweldig. Ik vond het fijn om als laatste te starten, want dan weet je wat de andere combinaties hebben gedaan. Daar heb ik wel mijn voordeel uit gehaald. Ik heb degene die voor mij reden gezien. Op het scorebord kon ik de standen bekijken. Ik wist dat ik zo snel moest rijden als ik kon, maar dat ik niet hele gekke dingen hoefde te doen om te winnen. Mijn paard heeft een grote galopsprong, dus dan ben je wel sneller bij de hindernissen.”
 
‘Ze is echt een Ferrari’
 
Jose vormt nog niet zo lang een combinatie met Charleyna . ”Ik rijd haar nu zes maanden. We hebben elkaar eerst thuis leren kennen. Ik heb drie wedstrijden met haar gereden. Begin dit jaar heb ik haar voor het eerst internationaal gestart op IICH Groningen. Dat ging goed en dan heb je gelijk vertrouwen in elkaar. Dit is echt te gek. Ze is een heel bijzonder paard. Ze is makkelijk te rijden. Ze heeft wel veel bloed en is altijd voorwaarts. Ze is echt een Ferrari. Ik heb een hele goede klik met haar, ook op stal.  Dit soort paarden rijd je niet altijd. Ik hoop dat ik nog lang een combinatie met haar mag vormen.”
 
‘Leukste wedstrijd van het jaar’
 
Jose Woldring heeft al vaker op Jumping Amsterdam gereden. “Vanmorgen startte ik ook een paard in het 1.35m, dus toen kon ik even inkomen. Mijn paarden zijn het niet gewend om in deze entourage te rijden. Ik woon hier om de hoek, dus ik hoefde niet zo vroeg op. Het is voor mij de leukste wedstrijd van het jaar. Ik kan al mijn vrienden en familie uitnodigen.”
 
Geschreven door Eline Kerving – In samenwerking met Horses.nl

MEER NIEUWSBERICHTEN