Julien Epaillard: ‘Ik wilde me niet wéér laten verslaan’

In rengalop racete Julien Epaillard met Donatello d’Auge de hele piste rond, op zoek naar de eerste hindernis van de barrage om de Longines FEI Jumping World Cup™ presented byEuroParcs. De bedoelingen de altijd razendsnelle Fransman waren duidelijk. “Edouard kwam nog na mij”, aldus Julien Epaillard bij de persconferentie, verwijzend naar de jonge Zwitser Edouard Schmitz. “Hij had me in Basel verslagen en dat wilde ik me niet weer laten gebeuren.”

Het resultaat van Epaillards barrage was een ongelooflijke 0 in 42,04 seconde, 2.5 seconde sneller dan Schmitz met de vermogende Holsteiner Quno. De 23-jarige Zwitser was diep onder de indruk van de magistrale race die Epaillard zijn derde Wereldbekerkwalificatie van dit seizoen (en de leiding in de tussenstand richting finale in Omaha) opleverde. “Ik had in mijn barrage mijn leven gegeven, galoppeer door de finish, kijk op het scorebord en zie dat ik 2.5 seconde te langzaam was….”

Zeldzaam hoog niveau

De sport was kortom van zeldzaam hoog niveau, met een verbluffende winnaar waar zijn collega-topruiters alleen maar hun petje voor konden afnemen.

Yuri Mansur legde met Vitiki beslag op de derde plaats, met een balk in de barrage was Jur Vrieling op de zesde plaats de beste Nederlander.

MEER NIEUWSBERICHTEN