Op 1 oktober wordt op Hippisch Centrum NOP in Emmeloord de eerste selectiewedstrijd voor de Lichte Tour-dressuurrubriek op Jumping Amsterdam 2018 gehouden. De Lichte Tour-selectie powered by Dressuur Magazine bestaat uit zes wedstrijden. Kwalificatie voor de Dressuur Magazine Prijs (Prix St. Georges) op donderdag 25 januari in de RAI Amsterdam is mogelijk via deze selectiewedstrijden. De wedstrijden worden mogelijk gemaakt door Dressuur Magazine: het magazine bomvol instructie is speciaal voor de ambitieuze dressuurruiter en verschijnt zes keer per jaar. 

 
Selectiewedstrijden Lichte Tour powered by Dressuur Magazine*: 
– 1 oktober 2017, Hippisch Centrum NOP, Emmeloord            
– 15 oktober 2017, Rijvereniging Liempde, Liempde   
– 19 november 2017, Van der Vorm Officemanagement & Organisatie, Delft          
– 1 december 2017, Voornruiters Utrecht, Utrecht     
– 27 december 2017, R.V. Bathmen, Bathmen           
– 29 december 2017, Ruitersportcentrum De Kroo, Nieuw en Sint Joosland       
 
*Opgeven voor de selectiewedstrijden kan in www.MijnKNHS.nl.  
 
Op donderdag 25 januari staat Jumping Amsterdam in het teken van nationale sport. Na de finales van de springrubrieken in de klasse L, M, Z en ZZ trainen de deelnemers van de FEI World Cup™ Dressage in de hoofdpiste. Vervolgens worden de beste vier- en vijfjarige dressuurpaarden getoond in de finale van de Subli Competitie, voorafgaand aan de U25 Cup. Tot slot staat om 21.25 uur de Prix St. Georges-rubriek om de Dressuur Magazine Prijs op het programma. De beste zes combinaties plaatsen zich vervolgens voor de Café Luxembourg Prijs, Intermediair I kür op muziek die op zaterdagochtend 27 januari vanaf 11.00 uur wordt verreden. 

Vind hier het volledige programma en het vraagprogramma. De kaartverkoop voor Jumping Amsterdam start op 1 oktober 2017. 

In 2017 was Diederik van Silfhout met Expression onverslaanbaar in beide Lichte Tour-rubrieken op Jumping Amsterdam (Digishots).