Young Leaders volgen masterclass ‘Publieke opinie en imago’ tijdens Jumping Amsterdam

Jumping Amsterdam en zijn partners ondersteunen ook dit jaar weer het Friendship Sports Centre (FSC). Deze organisatie zet zich ervoor in om mensen met een beperking in staat te stellen om te sporten. Dat kan met behulp van sportrolstoelen waarmee mensen met een beperking toegang krijgen tot verschillende sportdisciplines.

Sport verbindt
Jumping Amsterdam-bestuurslid Wim Bohnenn is blij dat het FSC dit jaar opnieuw het goede doel is op Jumping Amsterdam: “‘Het is belangrijk deze kinderen een sportclub hebben om hun favoriete sport uit te voeren. Sport geeft plezier, kracht en vertrouwen. Sport verbindt.”

Sport onmisbaar voor ontwikkeling van kind
Etienne Spee, directeur van FSC: “Met deze sportrolstoelen kunnen wij allerlei verschillende sporten zoals rolstoelbasketbal en rolstoelhockey beter beoefenen. Sport is onmisbaar voor de ontwikkeling van een kind en kinderen met een beperking hebben dit extra hard nodig, maar kunnen vaak niet meekomen op een gewone club,’ aldus Etienne Spee.

Sporten bij Only Friends
Iedereen met een lichamelijke of verstandelijke beperking of een chronische ziekte is van harte welkom om bij Only Friends te komen sporten. In een eigen, veilige en vertrouwde omgeving sporten op dit moment meer dan 700 mensen en zij kunnen kiezen uit 25 verschillende sporten.

Meer dan alleen sport
Maar er is meer dan sport alleen. Het FSC is ook een leerwerkbedrijf. Kinderen en jongeren met een beperking willen later ook gewoon meedraaien in de maatschappij. Net als ieder ander werken om een zo zelfstandig mogelijk bestaan op te bouwen. Maar door hun achterstand hebben ze een extra springplank nodig om de arbeidsmarkt op te komen. Het FSC biedt een veilige en vertrouwede omgeving met een extra steuntje in de rug om hun unieke talenten te ontwikkelen. Omdat leren en werken een gevoel van zelfstandigheid en eigenwaarde geeft.

Geld mag geen reden zijn
Geld mag voor kinderen en jongeren met een beperking geen reden zijn om niet te sporten. Maar geld is wel nodig, om deze bijzondere plek open te houden. Wil jij ook iets doen? Kijk dan voor meer informatie en donatie mogelijkheden op friendshipsc.nl.

Over Friendship Sports Centre
Sportclub Only Friends gaat altijd uit van de behoeften en de belevingswereld van deze groep sporters. De bedoeling is dat de kwaliteit van leven van iedereen met een beperking aanmerkelijk wordt verhoogd. Het unieke en hypermoderne Friendship Sports Centre in Amsterdam Noord is de thuisbasis van Only Friends en is bij uitstek geschikt om onze sporters op een veilige manier te laten sporten in een vertrouwde omgeving. Only Friends wordt mogelijk gemaakt door 200 fantastische vrijwilligers, 50 dito stagiaires en gerenommeerde ambassadeurs en sponsoren (Special Friends).

MEER NIEUWSBERICHTEN