Lars Schröder wint 1.35m, met dank aan oom Gerco

 

Met het paard dat door zijn oom Gerco is opgeleid snelde Lars Schröder vanmiddag naar de winst in De Telegraaf-prijs. Deze nationale strijd op 1.35 m-niveau staat al sinds jaar en dag op het programma van Jumping Amsterdam en dus is het iets bijzonders om juiste deze ‘klassieker’ te winnen. Lars reed met Colando naar de zege door foutloos in de barrage te blijven in 28,62 seconde.

Alle zeilen bijzetten
In de barrage moest Lars Schröder wel even alle zeilen bijzetten om in het zadel te blijven. De 17-jarige ruiter uit Tubbergen liet Colando heel kort naar de smalle oxer van Anemone draaien, kwam heel dicht onder de hindernis en toen moest Colando wel heel erg zijn best doen om van het hout af te blijven. “Ik verloor daar mijn beugel en kwam een beetje uit balans”, vertelt Lars. “Gelukkig kreeg ik de beugel snel weer te pakken en kon ik weer verder rijden.”

‘Plan in mijn hoofd’
Lars is tevreden met zijn barrage. ‘’Ik had wel een plan in mijn hoofd voor de barrage, maar je moet altijd kijken hoe het loopt en hierop inspelen. Ik kijk altijd goed hoe de lijnen lopen en hoeveel galopsprongen er tussen de hindernissen zitten.’’
De springruiter rijdt Colando nog niet zo heel lang. ‘’Ik heb hem nu ongeveer twee maanden. Hij doet het tot nu toe heel erg goed, dus ik ben heel blij met hem. Ik heb hem overgenomen van Gerco, ik mocht hem gaan rijden.’’

‘Leuk om voor veel publiek te rijden’ 
Lars had voor Jumping Amsterdam geen selectiewedstrijden gereden. “Ze hadden nog een plekje over, daar had ik geluk mee. Ik vind het een hele mooie ervaring om op Jumping Amsterdam te rijden. Het is een hele mooie hal en een grote ring. Altijd leuk om voor veel publiek te rijden.’’

MEER NIEUWSBERICHTEN