Marieke van der Putten wint Onori Prijs: “Kuvasz RS2 gaat voor me door ‘t vuur”

Marieke van der Putten won laat op de vrijdagavond de sterk bezette Prix st Georges-rubriek om de Onori Fashion & Gifts Prijs. Met haar Glamourdale-zoon Kuvasz RS2 scoorde Van der Putten 72,719% en verwees daarmee Adelinde Cornelissen en Luqiedo (v. Aqiedo) naar de tweede plaats (71,275%). De derde plaats was voor Dinja van Liere en haar Millennium-zoon Lowlands OLD (69,216%).

‘Kuvasz gaat voor je door het vuur’

“Ik had nooit verwacht dat ik hier zou winnen”, vertelt Marieke van der Putten na afloop van de prijsuitreiking. “Het was echt een sterk deelnemersveld en als eerste starter was mijn score ook weer niet zo hoog dat je denkt dat je daarmee gaat winnen. Maar er gebeurde best veel, de RAI is voor sommige paarden een lastige hal. Maar daar heb je met Kuvasz RS2 helemaal geen last van. Die gaat voor je door het vuur.”

Eerste keer indoor

Toch vond pook Kuvasz RS2 de hal van de RAI best wel spannend. “Het was voor hem de eerste keer indoor in zo’n grote entourage. Ik had wat slingertjes en wat dingen die echt beter konden. Zijn aanleuning is een sterk punt van hem. Hij beweegt constant door de proef heen. Ik kan hem altijd heel mooi voor me houden. Iedere pas in draf en galop is hetzelfde. Dat is echt een pluspunt van hem.”

Toekomstpaard
Kuvasz RS2 is een poos uit de running geweest, zijn laatste grote optreden was op het WK in 2022. “Hij is een tijdje niet lekker geweest. Hij had last van zijn maag en darmen. De training met hem ging erg snel, het is een erg werkwillig paard. Ik heb hem bewust een jaar eruit gehaald, zodat hij de tijd kon krijgen om aan te sterken. Het is voor mij echt een toekomstpaard. Hij heeft veel potentie voor het hogere werk. Ik vind het heel belangrijk dat hij de tijd krijgt.”

Stabiel karakter
Voor Marieke van der Putten was de voorbereiding op Jumping Amsterdam niet anders dan anders. ”Ik heb de selectiewedstrijden gereden en ik heb hem nog meegenomen naar een clinic. Hij heeft een heel stabiel karakter.”

Grand Prix
”Hierna ga ik de tijd nemen om met hem richting de Grand Prix te werken. Ik heb het idee dat hij hier echt klaar voor is. Ik hoop hem eind dit jaar Grand Prix te starten.”

Eerste starter
Van der Putten moest om als eerste starten. “Maar dat viond ik nooit een probleem. Je moet dan wel meteen een goede proef neerzetten. Het maakt me niet uit wanneer ik start.”

Hollands feestje
”Ik vind Jumping Amsterdam een fantastische wedstrijd. Het is wel altijd heel druk voor de paarden. Hier leren ze natuurlijk ook veel van. Het is echt een Hollands feestje.”

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

 

MEER NIEUWSBERICHTEN