Jumping Amsterdam is de zevende kwalificatiewedstrijd van de Reem Acra FEI World Cup™ Dressage 2015/2016 in de Western European League. Inmiddels is bekend welke Nederlandse topcombinaties zich definitief hebben ingeschreven voor het prestigieuze concours in de RAI Amsterdam.

Hans Peter Minderhoud is koploper in de tussenstand en start met Glock’s Flirt, hiermee won hij al de wereldbekerkwalificatie in Stockholm en werd hij derde in de meest recente World Cup™ Qualifier in Londen. Zijn partner Edward Gal rijdt met Glock’s Voice. Deze combinatie won eerder dit seizoen de wereldbeker in Odense. Gouden EK-teamlid Diederik van Silfhout komt met Arlando NH N.O.P. naar de RAI. Tommie Visser, die onlangs nog geweldig presteerde in Mechelen, verschijnt met Variohippique’s Vingino in de piste. Emmelie Scholtens debuteert met de hengst Apache in de wereldbekercyclus en  Kim Schmid heeft met Pharmahorse Theodoor de Rabo startplaats toegewezen gekregen.

De FEI Grand Prix wordt vrijdag 29 januari vanaf 11 uur verreden. Op de donderdagavond voorafgaand aan deze rubriek wordt de startvolgorde via loting bepaald. De beste vijftien combinaties in de Grand Prix starten zaterdag 30 januari vanaf 12:30 uur in de Reem Acra FEI World Cup™ kür op muziek presented by RAI Amsterdam. Het volledige, internationale deelnemersveld wordt zo spoedig mogelijk bekend gemaakt.

In 1989 werd de eerste FEI World Cup™Dressage   georganiseerd tijdens Jumping Amsterdam. Sindsdien heeft het evenement een rijke dressuurhistorie waarin zowel Isabell Werth, Anky van Grunsven, Edward Gal, Adelinde Cornelissen en Charlotte Dujardin de overwinning al eens op naam schreven.

Tussenstand na wereldbeker Londen
1 Hans Peter Minderhoud – 58
2 Patrik Kittel (SWE) – 54
3 Marcela Krinkesusmelj (SUI) – 52
4 Jessica von Bredow-Werndl (GER)- 47
5 Beatriz Ferrer-Salat (ESP) – 40
5 Agnete Kirk Thinggaard (DEN) – 40
7 Inna Logutenkova (UKR) – 39
8 Fabienne Lütkemeier (GER) – 38
9 Con̤alo Carvalho (POR) Р37
9 Isabell Werth (GER) – 37
9 Edward Gal – 37

Kalender
Amsterdam: 28 t/m 31 januari 2016
Neumünster (GER): 18 t/m 21 februari 2016
’s-Hertogenbosch: 10 t/m 13 maart 2016
Göteborg   (SWE): 23 t/m 28 maart 2016 (finale)