Renate van Uytert – van Vliet: ‘Just Wimphof is enorm gegroeid als dressuurpaard’

 

De Café Luxembourg-prijs leverde gisteravond een spannende strijd op. Met kleine verschillen in de top en met drie juryleden die ieder een eigen favoriet hadden. Maar er was één combinatie die boven zichzelf uitstak. Renate van Uytert – van Vliet en Just Wimphof haalden een zeer hoog niveau en waren de terechte winnaars van deze Prix st Georges-rubriek. Marlies van Baalen eindigde op de tweede plaats met Jacky Kennedy DVB (v. Damsey) met 72,451%. Imke Schellekens-Bartels bemachtigde de derde plaats met Honoré (v. Jazz) met 72,353%.

‘Ik kon echt genieten’
‘’Ik heb lekker gereden met Just Wimphof en kon ook echt genieten”, vertelt Renate van Uytert na afloop van de prijsuitreiking. “Als ik straks mijn proef terugkijk, zie ik natuurlijk nog wel verbeterpunten, maar ik had geen grote fouten. Hij kwam binnen, deed zijn oren erop en deed echt zijn best. Dit is super gaaf. Zijn zijgangen en het uitstrekken waren voor mij hoogtepunten uit de proef. Hij krijgt een steeds constanter beeld en het gaat steeds gemakkelijker.’’

‘Elke overwinning geeft me een kick’
De winst kwam wel als een verassing voor Renate. ‘’Toen ik het sterke deelnemersveld zag, dacht ik niet dat ik zou gaan winnen. We zijn wel goed in vorm, dus dan hoop je het wel. Het moet altijd nog wel gebeuren. Elke overwinning geeft me wel een kick. Een wedstrijd zoals Jumping Amsterdam, daar wil ik wel echt voor gaan. Dan is het mega leuk dat het lukt.’’

Heel erg mooi
‘’Just Wimphof is heel erg mooi, hij heeft drie goede gangen en een goede instelling. Hoe moeilijker de oefeningen worden, hoe makkelijker hij het vindt. Er zit nog steeds verbetering in en dat is heel erg fijn. Just Wimphof is enorm gegroeid als dressuurpaard. Ik blijf met hem trainen en oefenen onder begeleiding van Diederik van Silfhout. Dit werpt zijn vruchten af. Ik kijk veel proeven terug en doe ook veel inspiratie op bij andere combinaties.’’

‘We gaan er zaterdag voor’
‘’Zaterdag wil ik de kür ook goed rijden. Hopelijk kunnen we deze lijn vasthouden. We gaan er zaterdag voor!’’

MEER NIEUWSBERICHTEN