Sophia Ludvigsen: ‘Erg leuk om Marten Luiten te verslaan’

 

 

Sophia Ludvigsen versloeg vanmorgen Marten Luiten in de Lövsta Future Challenge International Tour Presented by Warsteiner 0.0% op Jumping Amsterdam. En daarmee waren de rollen omgedraaid, want op haar ‘eigen’ concours in Herning moest de Deense amazone een paar maanden geleden Marten Luiten nog voor laten gaan. De ruiter uit Winschoten moest vanmorgen in de RAI nipt met de tweede plaats genoegen nemen.

Marten tweede

Sophia Ludvigsen reed de tienjarige Blue Hors Quintana (v. Quantensprung) naar de winnende score van 71,846%. Marten Luiten zadelde zijn toppaard Fynona (v. Ampère) voor de U25-rubriek.  De ruiter uit Winschoten eindigde met weinig verschil op de tweede plaats (71,718%). Thea Bech werd derde met de 16-jarige KWPN’er Dionisos (v. Spielberg). De combinatie scoorde 69,410%.

‘Quintana voelde geweldig in de ring’

”Ik reed een hele goede proef”, aldus Sophia Ludvigsen. “Quintana voelde geweldig in de ring. Hij was de hele proef bij mij. Het was erg leuk om Marten te verslaan. Hij won vier maanden geleden de Lövsta Future Challenge in Herning en ik werd daar tweede en nu waren de rollen omgedraaid.”

‘Geweldige kans om voor Blue Hors te rijden’

”Ik rijd voor Blue Hors, dat dit is een geweldige kans. Ik wil mij blijven focussen op mijn rijden. Dan zien we hoe dit uitpakt in de toekomst. Ik train elke dag met Nanna Skodborg Merrald, dat is natuurlijk geweldig. Ik rijd Quintana nu drie jaar en ik houd ervan om met hem te werken. Ik ben blij dat ik zo’n grote wedstrijd als Jumping Amsterdam mag rijden.”

Geschreven door Eline Korving – In samenwerking met horses.nl

 

MEER NIEUWSBERICHTEN