De wereldtop van de spring- en dressuurruiters maakt zich op voor het nieuwe indoorseizoen van de FEI Wereldbeker. Vanaf half oktober gaat het wereldbekercircuit 2018/2019 weer van start. Uiteraard komt het wereldbekercircuit ook naar Nederland. Tijdens Jumping Amsterdam (24-27 januari 2019) staat er zowel voor de dressuur als het springen een kwalificatie op het programma . Tijdens Indoor Brabant (14-17 maart 2019) staat de laatste WB kwalificatie van het seizoen voor de dressuur op het programma. De finale voor beide disciplines is van 3 tot en met 7 april in Gothenburg, Zweden.

In diverse leagues over de gehele wereld kunnen ruiters punten verzamelen voor de finale. Per league is het verschillend hoeveel ruiters worden afgevaardigd naar de finale. Vanuit de West-Europese League mogen 9 dressuurruiters en 18 springruiters naar de finale.

Springen
Het wereldbekerseizoen 2018/2019 gaat dit jaar voor de springruiters van start in Oslo (11-14 oktober). De wereldbekerpunten in de Longines FEI World Cup™ voor de springruiters worden verdeeld in een speciale wedstrijd, de hoofdrubriek van het concours, die steeds op zaterdag of zondag verreden wordt.

Dressuur
De dressuurruiters hebben hun eerste wereldbekerkwalificatie in het Deense Herning (17-21 oktober). Zij rijden per kwalificatiewedstrijd eerst een Grand Prix proef, waarna de beste combinaties door mogen naar de Kür. In deze Kür worden de wereldbekerpunten verdeeld.

Jumping Amsterdam
In 2019 keer de wereldbeker springen terug naar Jumping Amsterdam. Hiermee heeft het evenement zowel de wereldbeker springen als dressuur in het programma staan. Op zaterdag 26 januari 2019 zal de FEI Dressage World Cup™ – kür op muziek worden verreden, op zondag is de Longines FEI Jumping World Cup™ te zien. Naast deze twee prachtige wedstrijden heeft Jumping Amsterdam nog veel meer te bieden. Meer informatie over het volledige programma, is hier te vinden.

De volledige kalender van de FEI Jumping World Cup™ is hier te zien.
De volledige kalender van de FEI Dressage World Cup™ is hier te zien.

bron: knhs.nl

foto: © Digishots